AMENGUAL: “AVUI SENTIM SATISFACCIÓ PER L'APROVACIÓ DEL CANVI DE DATA DE LA DIADA DE MALLORCA, UNA INICIATIVA QUE ESTAM ORGULLOSOS D'HAVER INICIAT DES DEL NOSTRE GRUP”

AMENGUAL: “AVUI SENTIM SATISFACCIÓ PER L'APROVACIÓ DEL CANVI DE DATA DE LA DIADA DE MALLORCA, UNA INICIATIVA QUE ESTAM ORGULLOSOS D'HAVER INICIAT DES DEL NOSTRE GRUP”

AMENGUAL: “AVUI SENTIM SATISFACCIÓ PER L’APROVACIÓ DEL CANVI DE DATA DE LA DIADA DE MALLORCA, UNA INICIATIVA QUE ESTAM ORGULLOSOS D’HAVER INICIAT DES DEL NOSTRE GRUP”

Amengual ha volgut deixar clar que fou El Pi - Proposta per les Illes Balears qui va iniciar el debat i va fer la proposta que avui, finalment, ha quedat aprovada amb els vots en contra del Partit Popular i Ciudadanos.

23 de desembre 2016

Avui el Ple del Consell de Mallorca ha aprovat el dictamen segons el qual s'acorda que la Diada de Mallorca se celebrarà el 31 de desembre. Aquest acord arriba un any després del treball d’una Comissió presidida en els seus inicis per Antoni Amengual i constituida arrel d’una proposta feta des de la formació pel canvi de la data.

Amengual, durant la seva intervenció, ha deixat palès que “la nostra formació fuig de les lluites partidistes que es fa amb aquest tema. Des d’El Pi el que reclamàvem, i continuam reclamant, és que la festa dels mallorquins sigui una data senyalada i que la gent la pugui fer seva i, després de tants anys d’intentar que dia 12 de setembre fos una data reconeguda, no ha quallat i ha arribat el moment del canvi”.

“Aquest canvi de dia està més que fonamentat històricament i hauríem de ser capaços tots de deixar de banda les lluites partidistes i votar en consciència. Aquests “shows” que veim avui aquí no han de ser la norma” ha aclarit Amengual.

A més a més, Amengual ha volgut recordar que “des d’El Pi volíem i volem revaloritzar el Consell de Mallorca com a institució, políticament i institucionalment; per això, necessitam una data reconeguda i, en cap cas, estam a favor de la celebració proposada per PODEMOS de dia 24 d’abril”.

“En El Pi ens decantem cap a una celebració que tengui una arrel històrica, que provingui d’un sentiment. És necessari una festivitat real, veritable, sentida, nostrada, amb arguments. Que no es fonamenti en interpretacions recercades o en l'extens i divers santoral existent, que, en els temps que correm, tal vegada no sigui el més adient per elegir com a celebració en una societat cada vegada més laica i aconfessional, com la que impera a la nostra illa. En aquest sentit, és clar i llampant que per molts i diversos motius, però sobretot per història i per sentiment com a poble, destaca una festivitat per sobre de totes i que està en boca de molts: la Festa de l'Estandart” ha dit Amengual.

Tanca