"CADA DIA SENSE REGULAR EL LLOGUER TURÍSTIC SÓN DOBLERS QUE EL GOVERN NO INGRESSA I QUE PODRIEN BAIXAR IMPOSTS"

"CADA DIA SENSE REGULAR EL LLOGUER TURÍSTIC SÓN DOBLERS QUE EL GOVERN NO INGRESSA I QUE PODRIEN BAIXAR IMPOSTS"

“CADA DIA SENSE REGULAR EL LLOGUER TURÍSTIC SÓN DOBLERS QUE EL GOVERN NO INGRESSA I QUE PODRIEN BAIXAR IMPOSTS”

El Portaveu del Grup Parlamentari, Jaume Font, ha criticat que la tardança de la regulació del lloguer turístic -“que serà la pedra dins la sabata d’aquesta legislatura”- no permetrà aprovar les esmenes d’El Pi per baixar la pressió fiscal. I amb l'Avantprojecte que han presentat, ha dit, “no les aprovarem ni enguany, ni el proper”. Amb la proposta per a la regulació del lloguer turístic “al final pareix que sí li acabaran fent un TIL al turisme”, ha afegit Font referint-se a l'advertència que ja va fer durant el debat d’investidura de la Presidenta del Govern. 

20 de desembre de 2016

“Cada dia que passa sense regular el lloguer turístic són doblers que el Govern no ingressa i que, per tant, no ens permeten davallar els imposts de les classes mitjanes i baixes de Balears”, així ha iniciat el seu discurs Jaume Font per a la defensa de les esmenes al text de l'Articulat dels Pressuposts de 2017 de les Illes Balears.

El Portaveu d’El Pi ha criticat el retard de l'Avantprojecte de Llei per a regular el lloguer turístic “del que ja podem intuir que serà la pedra dins la sabata d’aquesta legislatura”, ha dit. “Amb la proposta presentada estan creant un elefant burocràtic i afegint problemes on no n’hi ha”, ha afegit per explicar que si no es dona un consens i una regulació les esmenes que proposa El Pi, i que seguirà presentant consecutivament a tots els Pressuposts, mai es podran aprovar. “I és una llàstima perquè, segons les dades oficials de la Conselleria i dels hotelers, s’estima que la regulació del lloguer turístic suposa un 30% del turisme que ve a les Illes i aportaria més ingressos a través de l’Impost Turístic, a través de l’IRPF i també per IVA”; uns doblers que El Pi estimat en 40 milions d’euros permetrien una rebaixa del tram autonòmic d’IRPF a les rendes mitjanes i baixes i també una major exempció a l’Impost de Patrimoni, ha explicat Jaume Font.

“No aproven les nostres esmenes perquè son incapaços de regular el lloguer turístic com toca”, ha dit. “Me recorden al TIL de l'anterior Govern, pareix que al final li acabaran fent el TIL al turisme”, ha recordat el que ja va advertir al Govern durant el debat d’investidura de la Presidenta Armengol.

El Pi critica els Pressuposts de la Comunitat perquè augmenten la despesa i l'endeutament de la Comunitat, perquè els falta coratge per impulsar un nou model productiu i perquè segueixen mantenint una elevada pressió fiscal a la quarta Comunitat de l’Estat que la té més alta.

Finalment, Jaume Font ha criticat la incapacitat de tots els Governs de modificar el sistema de finançament per Balears. “Els partits de sempre no tenen influència a Madrid, siguin o no del mateix color polític, per tant, mentre no tinguem un Diputat, pareix que no hi haurà res a fer”, ha afegit.

Tanca