EL CONSELL DE MALLORCA APLICA DOBLE VARA DE MEDIR ENTRE PARTICULARS I ADMINISTRACIONS SEGONS EL COLOR POLÍTIC

EL CONSELL DE MALLORCA APLICA DOBLE VARA DE MEDIR ENTRE PARTICULARS I ADMINISTRACIONS SEGONS EL COLOR POLÍTIC

EL CONSELL DE MALLORCA APLICA DOBLE VARA DE MEDIR ENTRE PARTICULARS I ADMINISTRACIONS SEGONS EL COLOR POLÍTIC

EL Pi - Proposta per les Illes Balears al Consell de Mallorca considera inacceptable que el Departament de Patrimoni obligui a complir la legislació als particulars i no a l’Ajuntament de Palma.

 14 de juliol 2016

Des d’El Pi consideram que el CIM ha d’actuar en contundència davant la deixadesa de l'Ajuntament de Palma. “És molt trist veure com roman a l'oblid un edifici que l'informe pericial en que es fonamenta la sentència del TSJ, que ratifica la seva protecció, l'anomena “magnífic monument de l'Arquitectura Moderna", ha dit Antoni Amengual.

Són molts els partits i, concretament alguns dels que ara governen, que han presentat propostes sobre el seu hipotètic ús. Ha passat un any des de la presa de possessió del Consistori palmesà i estem orfes de cap actuació adient al respecte. L'aparició de joves per dins les instal·lacions, alguns okupas o incendis com el del passat mes de març, entre d'altres, fan que cada dia que passa, l'edifici es degradi més i més, així les coses, cada vegada resultarà més costosa la seva reforma i conservació”.

“És lamentable que el Consell de Mallorca voti en contra d’aquesta iniciativa. És lamentable que ningú posi remei a la degradació d’un edifici catalogat. El Consell de Mallorca aplica doble vara de medir entre particulars i les Administracions afins, com l’Ajuntament de Palma, de tal manera que obliguen als particulars a complir la legislació i no a l’Ajuntament. Fan partidisme i no municipalisme” ha manifestat Amengual.

“El Consell de Mallorca és l'Administració competent en matèria de Patrimoni, vetla pel mateix arreu de l'illa i també ho ha de fer a Ciutat i, per això, davant la deixadesa i la desídia existent al respecte per part de l’Ajuntament de Palma, propietat del immoble, l'Administració insular ha d’actuar, com fa davant béns catalogats de propietat privada”, ha aclarit Amengual.

Tanca