EL CONSELL DE MALLORCA APROVA UNA MOCIÓ D'EL PI QUE RECLAMA AUGMENTAR ELS COSSOS DE SEGURETAT DE L'ESTAT A LES ILLES

EL CONSELL DE MALLORCA APROVA UNA MOCIÓ D'EL PI QUE RECLAMA AUGMENTAR ELS COSSOS DE SEGURETAT DE L'ESTAT A LES ILLES

EL CONSELL DE MALLORCA APROVA UNA MOCIÓ D’EL PI QUE RECLAMA AUGMENTAR ELS COSSOS DE SEGURETAT DE L’ESTAT A LES ILLES

Batles i responsables de seguretat de municipis com Andratx, Sencelles, Inca, Felanitx i Llucmajor han assistit al Plenari per donar suport a la iniciativa

12 d'abril de 2018

El Consell de Mallorca ha aprovat avui una moció d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS perquè el Govern espanyol millori a les Illes, de manera immediata, la situació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat a la Comunitat.

Batles i responsables de seguretat de municipis com Andratx, Sencelles, Inca, Llucmajor, Manacor i Felanitx, que han vist com darrerament augmentaven els casos d'inseguretat ciutadana a les seves poblacions, han assistit al Plenari per donar suport a la iniciativa. En aquest sentit, el conseller d'El Pi, Antoni Amengual, ha deixat clar que "l'índex de criminalitat a Mallorca ha augmentat en un 4% mentre que han disminuït el nombre d'efectius". Segons Amengual, "a més és totalment inadequat l'estat en què es troben la majoria d'infraestructures que hi ha a l'illa".

En aquesta moció també s'insta el Govern espanyol a modificar la Llei de sostenibilitat de l'administració local, que està fent impossible als municipis illencs el dotar adequadament les plantilles de policies locals. Des de l'any 2011 fins a 2017 el nombre d'efectius de Policia Nacional i Guàrdia Civil s'ha reduït a les Illes Balears en 245 agents. Aquesta minva és especialment significativa a la Policia Nacional que, en aquests anys, ha passat de tenir 1.645 agents a 1.503, dels quals 54 són alumnes en pràctiques. En el cas de la Guàrdia Civil la pèrdua ha estat de 2.040 a 1.937 efectius.

El Pi també veu necessària una major coordinació entre els cossos de seguretat de l'Estat i les policies locals, que podria suposar un avanç cap a un model policial propi amb actuacions conjuntes i direcció compartida i coordinada.

La formació ha presentat mocions en els mateixos termes als ajuntaments on té representació i aquesta mateixa setmana també ha registrat una Proposició no de llei al Parlament.

Tanca