EL GATE TO THE FUTURE MOSTRA EL FULL DE RUTA DEL MÀRQUETING I EL TURISME A ARTÀ

EL GATE TO THE FUTURE MOSTRA EL FULL DE RUTA DEL MÀRQUETING I EL TURISME A ARTÀ

EL GATE TO THE FUTURE MOSTRA EL FULL DE RUTA DEL MÀRQUETING I EL TURISME A ARTÀ

Més de 350 persones assisteixen al congrés sobre innovació turística al teatre del municipi. 

Més de 350 persones han assistit avui al congrés 'Gate to the Future', celebrat al teatre d'Artà. Representants d'empreses turístiques de les Illes, institucions, joves emprenedors i fins i tot estudiants han assistit a les ponències de deu experts en innovació tecnològica aplicada al sector turístic, en aquest esdeveniment que aposta per les noves tendències i l'impuls de la connectivitat a les Illes, on precisament el sector turístic és la base de l'economia.

El batle d'Artà, Bartomeu Gili, ha presentat l'acte juntament amb Víctor Valencia, CEO de Gate to the Future. L'esdeveniment ha estat conduït per Pablo Peñalver, que l'ha qualificat com el «més important sobre màrqueting i turisme que tenim actualment a l'Estat». Ens dóna dues oportunitats, ha dit: «la de conèixer les noves tendències i els líders d'aquests canvis que vendran».

El matí ha començat amb Sixto Arias, CEO i cofundador de Made in Mobile, qui ha parlat del futur tecnològic i de l'enginyeria genètica i la influència que tindrà en la manera d'interactuar i de gaudir de l'experiència turística per part del client, i ha destacat la creativitat com a eina de futur.

Javier Oliete, director general de NeoOgivly, ha parlat del 'Lean digital marketing' i de com canvia la manera com interactuam i trobam el client, del client com a generadors de valors, de com trobar-lo i identificar el recorregut que l'ha duit cap a nosaltres com a empresa. El cofundador i CEO de Mytaxi, Antonio Cantalapiedra, ha presentat la seva aplicació que planifica digitalment la demanda i la gestió del servei de taxi, concebent-lo com un servei públic. També ha assenyalat la legislació, per una banda, i les infraestructures, per l'altra, com els aspectes que han d'avançar en aquest sentit perquè aquest tipus de mobilitat 'intel·ligent' es pugui implantar a les ciutats.

Després d'un descans, la jornada ha continuat amb la taula rodona Els reptes dels players turístics, tecnològics i empresarials en l'era de l'economia digital. Enric Freire, director i fundador del grup Adi ha moderat la xerrada. En ella, Benjamí Villoslada, director genral de Desenvolupament Tecnològic de la Conselleria de Turisme ha donat dades sobre el futur en la connectivitat a les Illes Balears. Una d'elles és que s'espera que a finals de l'any que ve prop del 90 per cent del territori ja disposi de fibra òptica. També ha posat l'accent en la necessitat de gaudir de bona connectivitat per encarar el futur. «Ens hem de preparar. D'aquí a cinc o sis anys, no mirarem quants gigas o píxels tenim al dispositiu, sinó la latència del lloc de destí», ha dit, i ha apostat per fer caminar des del turisme de «sol i platja», cap al resident de «sol i dades», és a dir, fer de les Illes un destí atractiu i connectat perquè pugui ser base de la indústria de la innovació tecnològica. El president de la Fundació Bit, Pere Fuster, ha assenyalat les mancances en innovació tecnològica de par de les empreses de l'illa i ha destacat la sostenibilitat com un dels grans reptes de la innovació en matèria turística, sobretot a les Illes, on la massificació i els seus efectes nocius ja comencen a ser punt de preocupació per a l'opinió pública.

Eduardo Sarciat, membre del l'emrpesa dedicada al lloguer turístic 'Hundredrooms' ha destacat que l'estat espanyol és el quart o cinquè país en consum d'aquest producte al món i ha assenyalat alguns dels reptes més immediats d'aquesta nova forma de comerç turístics que de cada vegada està més extesa, i com s'haurà de relacionar amb l'allotjament 'tradicional'. Per la seva banda, la influencer Patricia Bárcena ha destacat la importància de la connectivitat, també a nivell humà i ha subratllat la importància de la implicació, l'interès i la complicitat per conèixer i dominar les eines que ens aporta la innovació tecnolòtica, per part de l'empresari turístic.

La següent en parlar ha estat Elisa Martín, CTO d'IBM Espanya, qui ha introduït la revolució de l'experiència turística cognitiva, un tema que serà protagonista en aquesta jornada i que marcarà la indústria turística en el futur: són sistemes d'interacció amb el turista, com la comprensió del llenguatge natural de les persones, que canviarà l'experiència del visitant. Aquest tema també ha centrat la conferència d'Ignacio de Córdoba, CEO de Skios, qui ha tancat les sessions del matí.

Les conferències continuaran aquest horabaixa, amb la xerrada de Leire González, de TripAdvisor, qui parlarà de la revolució on-line dels viatges, continuarà amb Carmen Garcia, també d'IBM, que parlarà de la fidelització dels clients; i amb Luís Moreno, d'HAVAS Media Group, que tractarà la tecnologia del futur. El congrés finalitzarà amb Víctor Jimeno, de Quadram Mobile Solutions, que se centrarà en el desenvolupament de les App.

El Gate to the Future rep el patrocini de l'Ajuntament d'Artài la col·laboració de Red.es, un ens públic estatal involucrat en la modernització de la societat a través de l'aprofitament de les noves tecnologies.

Tanca