EL PACTE DE GOVERN VOTA EN CONTRA DE MANTENIR L'IMPULS PER A LA MODERNITZACIÓ DELS ESTABLIMENTS TURÍSTICS

EL PACTE DE GOVERN VOTA EN CONTRA DE MANTENIR L'IMPULS PER A LA MODERNITZACIÓ DELS ESTABLIMENTS TURÍSTICS

EL PACTE DE GOVERN VOTA EN CONTRA DE MANTENIR L’IMPULS PER A LA MODERNITZACIÓ DELS ESTABLIMENTS TURÍSTICS

  • El Grup Parlamentari d'El Pi ha presentat una iniciativa a la Comissió Parlamentària de Turisme per impulsar mesures legals similars a la Disposició Addicional de la Llei 8/2012 de Turisme

27 d’abril de 2017

El pròxim 23 de juliol de 2017 deixarà de tenir efectes la Disposició Addicional de la Llei 8/2012 de Turisme que era la continuació del Decret Llei 1/2009 de Mesures Urgents per a l'Impuls de la Inversió. Des de llavors, el 60% dels establiments turístics de les Illes Balears han invertit en la seva modernització, “tot i així encara hi ha un 40% de places hoteleres sense renovar-se, més de 135 mil places (unes 92 mil a Mallorca, 32 mil a Eivissa i unes 12 mil a Menorca), segons va fer públic la Federació Hotelera”, ha explicat el diputat Josep Melià.

Per aquest motiu, El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha presentat una Proposició No de Llei en Comissió Parlamentària de Turisme per tal d’impulsar mesures legals i jurídiques similars que mantenguin l'aposta per la modernització turística. “Es tracta d’una aposta estratègica en la qual tothom surt beneficiat, ja que es possibilita un augment de qualitat en el servei i un augment salarial pels treballadors”, ha explicat Melià qui demana continuïtat en “una política turística exitosa”.

Davant el vot en contra dels partits que donen suport al Pacte de Govern, el diputat d'El Pi ha criticat en primer lloc la postura de Podemos: “no s'adonen de res, no saben ni on som ni de què parlam amb aquesta proposta”.

Pel que fa als altres grups parlamentaris, Melià els ha retret que la disposició que es defensa “la varen fer els mateixos partits que ara governen”, ja que la varen modificar i redactar en els termes actuals en vigor a través del Decret Llei 1/2016. El diputat d’El Pi ha remarcat que tot i que fa nou anys que està en vigor, “eren uns anys amb crisis i hi ha molta gent que no s'hi ha pogut acollir”. Davant la negativa de prorrogar la modernització dels establiments turístics, Melià ha qüestionat “l'aposta del Govern per la qualitat. Un Govern ha de donar solucions, s’ha de banyar pels sectors econòmics”, ha afegit.

Tanca