EL PACTE D'ESQUERRES VOTA EN CONTRA LA PROPOSTA D'EL PI DE MODIFICAR EL SISTEMA DE REPARTIMENT DE L'IMPOST TURÍSTIC

EL PACTE D'ESQUERRES VOTA EN CONTRA LA PROPOSTA D'EL PI DE MODIFICAR EL SISTEMA DE REPARTIMENT DE L'IMPOST TURÍSTIC

EL PACTE D’ESQUERRES VOTA EN CONTRA LA PROPOSTA D’EL PI DE MODIFICAR EL SISTEMA DE REPARTIMENT DE L’IMPOST TURÍSTIC

  • El diputat Josep Melià ha defensat establir uns criteris objectius que requereixin un mínim de consens perquè no es repeteixi el repartiment desigual i arbitrari fet pel 2016.
  • Davant la defensa dels diferents Grups de la convocatòria de 2016, El Pi recorda que el Govern sí ha reconegut l'errada i ja ha anunciat un canvi de criteris perquè sigui més municipalista.

16 de febrer de 2017

El Pacte d'Esquerres ha votat en contra d’un canvi en el sistema de repartiment dels fons recaptats per l’Impost Sostenible que ha plantejat El Pi en Comissió Parlamentària de Turisme, tot i que el Govern balear ja ha anunciat que canviarà els criteris de repartiment perquè no puguin quedar excloses les propostes municipals.

La iniciativa, defensada pel diputat Josep Melià, proposa que “si hi ha d'haver una comissió encarregada de decidir quins projectes s’han d'aprovar, se li ha de donar poder de decisió més enllà que el consultiu”, ha explicat. “Volem que el consens sigui necessari perquè si el Govern ha de fer el que vulgui, que és legítim, que no creï una comissió que fa perdre temps i recursos, sobretot als Ajuntaments”, ha afegit.

A la proposició rebutjada també es demana establir alguns criteris objectius en el repartiment “perquè l'únic que s’ha fixat en aquesta primera convocatòria és que si el projecte procedia d’un Ajuntament no es feia”. La iniciativa d’El Pi proposa que al manco un 50% del recaptat es quedi a la zona on es recapta  “aquest és el que proposam, però pot ser un altre”. Josep Melià ha explicat que un altre criteri “és el català” que diu que el 30% es quedi al municipi recaptat, tot i així “estam oberts a qualsevol altre”.

Tanca