EL PACTE, EN CONTRA QUE L’IMPOST TURÍSTIC PRIORITZI INVERSIONS PER ABASTIR D’AIGUA POTABLE A LA SERRA

EL PACTE, EN CONTRA QUE L’IMPOST TURÍSTIC PRIORITZI INVERSIONS PER ABASTIR D’AIGUA POTABLE A LA SERRA

EL PACTE, EN CONTRA QUE L’IMPOST TURÍSTIC PRIORITZI INVERSIONS PER ABASTIR D’AIGUA POTABLE A LA SERRA

El Grup Parlamentari ha presentat una Proposició No de Llei en Comissió de Medi Ambient per tal que una de les prioritats per reinvertir els doblers recaptats per l’Impost Turístic sigui l’abastiment d'aigua potable als municipis de la Serra després de l'alarmant situació d’aquest estiu arrel de la manca de pluges. La Proposició no de Llei ha estat rebutjada pels partits del Pacte de Govern.

27 d’octubre de 2016

“Volem justificar aquesta iniciativa parlamentària per la urgència i la desesperació que han patit alguns municipis de la Serra aquest estiu pel que fa a l’abastiment d'aigua potable”. Són paraules de la diputada d’El Pi, Maria Antònia Sureda, durant la Comissió Parlamentària de Medi Ambient per presentar una iniciativa que instaria la Conselleria de Turisme a prioritzar l’abastiment d'aigua potable als municipis de la Serra com una de les primeres inversions amb els doblers recaptats per l’Impost Turístic. “La Comissió que ha de determinar-ne les inversions és un òrgan independent i plural, i  així s’ha de mantenir. La nostra suggerència és per l'emergència de la situació”.

Maria Antònia Sureda ha recordat que la Serra de Tramuntana és Patrimoni de la Humanitat i “no pot ésser que hi hagi municipis sense aigua potable a Balears en el segle XXI”, ha afegit. “Un dels municipis amb més dificultats per subministrar aigua als seus residents ha estat Puigpunyent; però Valldemossa i Estellencs han demanat reduir el consum d'aigua i han prohibit als veïnats regar durant el dia o omplir piscines i Banyalbufar ha gastat més del 10% dels seu pressupost anual en pagar entre 16 i 18 camions diaris d'aigua potable”, ha explicat Sureda.

Tot i que El Pi ha acceptat una esmena del PP per incloure la firma d’un conveni amb el Govern de Madrid per tal de reclamar doblers per a inversions en infraestructures hidràuliques, tot recordant que l'anterior va caducar al 2015, els partits que conformen el Pacte de Govern han rebutjat la proposta. En el cas de Podemos justificant el seu vot amb el seguidisme del Pacte i esperant a veure que votaven els seus companys.

Amb tot, Sureda ha recordat que “l’illa no tenia els aqüífers tan buits des de l’any 2006... I tot i que en el Pla o a la zona de Palma han trobat alternatives, en els municipis de la serra de Tramuntana no n’hi ha”, ha afegit la diputada qui ha lamentat la falta de ganes de posar solució a una situació que es repetirà irremediablement.  “Per això és important posar una solució definitiva”.

Tanca