EL PACTE REBUTJA UNA INICIATIVA D'EL PI PER MILLORAR EL REPARTIMENT DELS FONS DE L'ITS

EL PACTE REBUTJA UNA INICIATIVA D'EL PI PER MILLORAR EL REPARTIMENT DELS FONS DE L'ITS

EL PACTE REBUTJA UNA INICIATIVA D’EL PI PER MILLORAR EL REPARTIMENT DELS FONS DE L’ITS

  • Josep Melià considera «una presa de pèl» l'actual sistema i insta el Govern a eliminar la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible perquè «no hi creu»

28 de novembre de 2019

La Comissió de Turisme i Treball del Parlament de les Illes Balears ha rebutjat avui matí una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS que instava el Govern a fixar uns criteris objectius d'assignació dels fons de l'Impost sobre Estades Turístiques i a canviar el paper de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible. Els grups parlamentaris que donen suport a l'executiu balear han votat en contra d'impulsar una modificació normativa relativa a la Comissió perquè no fossin suficients els vots dels representants del Govern de les Illes Balears perquè els projectes s'aprovessin, sinó que, es necessités un suport ample i una majoria qualificada.

El secretari general i diputat d'El Pi, Josep Melià, ha instat el Govern a eliminar la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible i el caràcter finalista de l'ITS, «vist que no creu en cap de les dues coses». «L'impost és una presa de pèl, donat com es duu a terme, en aquests moments, el repartiment dels fons recaptats. El Govern vol poder fer el que vulgui i dedicar aquests recursos a tapar els seus forats pressupostaris i, per descomptat, no té cap voluntat política de canviar un sistema que està sent absolutament insatisfactori per a les entitats participants i els ajuntaments», ha criticat Melià.

La Proposició No de Llei d'El Pi reivindicava la necessitat de promoure, de forma consensuada amb els consells insulars i la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), una modificació en la regulació de l'Impost de Turisme Sostenible perquè es fixessin criteris objectius en l'elecció dels projectes finançats amb els fons recaptats amb aquest tribut. La formació reclamava que s'estudiés l'establiment d'un percentatge mínim per a projectes presentats pels ajuntaments de les Balears i d'un altre que anés dedicat a les finalitats fonamentals de l'impost com són la protecció, preservació, modernització i recuperació del medi natural, rural, agrari i marí. Així mateix, El Pi continuava reivindicant que un percentatge de la recaptació generada a cada zona turística servís per finançar projectes d'aquesta zona.

Tanca