EL PARLAMENT, A PROPOSTA D'EL PI, APROVA INSTAR AL GOVERN A AMPLIAR L'HORARI DE LA BIBLIOTECA DE CAN SALES

EL PARLAMENT, A PROPOSTA D'EL PI, APROVA INSTAR AL GOVERN A AMPLIAR L'HORARI DE LA BIBLIOTECA DE CAN SALES

EL PARLAMENT, A PROPOSTA D’EL PI, APROVA INSTAR AL GOVERN A AMPLIAR L’HORARI DE LA BIBLIOTECA DE CAN SALES

  • La iniciativa recull l'obertura de 8.30 a 20.30 de dilluns a dissabte i els diumenges de 9.30 a 14 hores, amb la corresponent dotació de personal per fer-lo possible

28 d’abril de 2017

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei presentada per El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS per ampliar l'horari d’obertura de la biblioteca pública de Can Sales.

La iniciativa defensada, a la Comissió de Cultura, Educació i Esports, per la diputada d’El Pi, Maria Antònia Sureda, planteja l'ampliació progressiva de l'horari de Can Sales fins a arribar a l'obertura ininterrompuda de 8.30 a 20.30 hores de dilluns a dissabte. Els diumenges de 9.30 a 14.00 hores. Aquest és l'horari que es planteja al manco entre els mesos de setembre a juny. També es demana que aquest horari sigui el mateix per a la sala infantil i juvenil i per a la d'investigadors.

A la vegada, s'insta al Govern a dotar la biblioteca pública de Palma amb el personal necessari per fer efectiu aquest canvi d'horari. Com a mesura d’urgència, fins que sigui efectiva l'ampliació d'horari, el Parlament també ha aprovat instar l'executiu autonòmic a que permeti la possibilitat de disposar de dues bústies per a deixar tot el material (i no només els llibres com fins ara) que s’ha deixat prestat.

Aquesta iniciativa d’El Pi ha estat aprovada amb el suport de tots els grups polítics de la cambra balear.

Actualment l'horari d’obertura és el següent:
-De dilluns a divendres la biblioteca està oberta de 8.30 a 20.30 hores i els dissabtes de 9.30 a 14 hores, però només en dissabtes alterns (cada quinze dies).
-La sala infantil i juvenil obre de les 11 a les 20.30 hores entre setmana i els dissabtes de 9.30 a 14 hores.
-La sala de Lectura i Investigadors obre els dilluns, dimarts i dimecres de 15.00 hores a 20.30 hores, els dijous i divendres de 8.30 a 14 hores i els dissabtes de 9.30 a 14 hores, però només cada quinze dies.

Fa unes setmanes, el Parlament també va aprovar una altra iniciativa d’El Pi que instava al Govern a ampliar l'horari de l'Arxiu del Regne de Mallorca.

Tanca