EL PARLAMENT, A PROPOSTA D'EL PI, APROVA RECLAMAR A L'ESTAT LA GESTIÓ DELS PORTS DE MAÓ, EIVISSA, LA SAVINA I ALCÚDIA

EL PARLAMENT, A PROPOSTA D'EL PI, APROVA RECLAMAR A L'ESTAT LA GESTIÓ DELS PORTS DE MAÓ, EIVISSA, LA SAVINA I ALCÚDIA

EL PARLAMENT, A PROPOSTA D’EL PI, APROVA RECLAMAR A L’ESTAT LA GESTIÓ DELS PORTS DE MAÓ, EIVISSA, LA SAVINA I ALCÚDIA

  • Josep Melià: “La importància d'aquests ports fa que hagin de ser gestionats per la Comunitat Autònoma i no per als interessos econòmics de l’Estat.”

07 de març de 2017

El Ple del Parlament ha aprovat, avui horabaixa, reclamar a l’Estat la gestió per a la Comunitat Autònoma dels ports de Maó, Eivissa, La Savina i Alcúdia. Tots els Grups Parlamentaris, excepte els diputats de Ciutadans, han votat a favor de la Proposició No de Llei presentada, en aquest sentit, pel grup d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES. Aquesta iniciativa recollia també la transferència de les instal·lacions nàutiques del Port de Palma i de totes els existents a la resta de ports de les Illes considerats d'interès general.

El diputat d'El Pi, Josep Melià, ha agraït el suport de la resta de grups que han votat a favor i ha afirmat que “la importància d'aquests ports fa que hagin de ser gestionats per la Comunitat Autònoma. No per als interessos econòmics de l’Estat sinó dels habitants d’aquestes illes”.

L’any 2014 l'Autoritat Portuària va tenir a les illes uns beneficis de més de 16 milions d’euros. Uns beneficis que s'incrementaren fins als 22 milions al 2015. Aquests doblers, segons el El Pi, es fan servir per finançar altres infraestructures deficitàries de l’Estat.

A més, l’actual titularitat estatal d’aquestes instal·lacions portuàries provoca que es prenguin decisions estratègiques sense tenir en compte les conseqüències per a l'entorn que l'envolta. De vegades, de forma enfrontada als plantejaments municipals o les ordenacions territorials insulars i autonòmica.

Tanca