EL PARLAMENT, A PROPOSTA D'EL PI, INSTARÀ EL GOVERN A DESTINAR 10 MILIONS D'EUROS PER A LA LLUITA CONTRA LA XYLELLA

EL PARLAMENT, A PROPOSTA D'EL PI, INSTARÀ EL GOVERN A DESTINAR 10 MILIONS D'EUROS PER A LA LLUITA CONTRA LA XYLELLA

EL PARLAMENT, A PROPOSTA D’EL PI, INSTARÀ EL GOVERN A DESTINAR 10 MILIONS D’EUROS PER A LA LLUITA CONTRA LA XYLELLA

També a proposta d'El Pi s'ha aprovat que el Govern reguli l'activitat dels cotxes de lloguer abans de l'estiu vinent

31 d'octubre de 2017

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui, a proposta d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, instar el Govern a destinar 10 milions d'euros a la lluita contra la Xylella Fastidiosa durant els anys 2018 i 2019. En concret, es destinarien 5 milions d'euros l'any que ve i els altres 5 el 2019. Era una de les propostes de resolució presentades per El Pi en la sessió parlamentària d'avui.

Segons el portaveu del Grup Parlamentari d'El Pi, Jaume Font, "a la fi la resta de grups parlamentaris està reconeixent la gravetat d’aquesta malaltia que pateix el camp balear i que és una de les preocupacions que, des de fa mesos, ve manifestant El Pi en la cambra".

També s'ha aprovat que el Parlament insti el Govern a tenir regulada l'activitat dels cotxes de lloguer abans del pròxim estiu.

A més d'aquestes sobre la Xylella i els cotxes de lloguer, el Ple del Parlament també ha aprovat avui unes altres 8 propostes de resolució d'El Pi. Són aquestes:

  • El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a dur a terme una política de foment i suport al comerç de proximitat com a element clau en la cohesió dels nostres pobles i ciutats i del nostre model econòmic.
  • El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a canviar la central de contractació per tal d'afavorir que, respectant els principis de publicitat i concurrència, els petits i mitjans empresaris puguin participar i que es facin lots que es licitin per illes.
  • El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a posar en marxa accions per a afavorir l'ús de vehicles elèctrics a les illes i convertir Formentera en la primera illa elèctrica.
  • El Parlament de les Illes Balears insta l'Estat espanyol a garantir com a servei públic les connexions aèries de Menorca i Eivissa amb la Península.
  • El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a instar el Ministeri d'Hisenda que modifiqui la normativa aplicable per tal d'eliminar les restriccions de creació de places i de despesa als ajuntaments de les Illes Balears que tinguin els comptes sanejats.
  • El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a fer els estudis que correspongui i impulsar, ben dotats, els traspassos pendents de competències de l'Estat a la Comunitat Autònoma, en matèries com justícia, cogestió aeroportuària, ports d'interès general, costes i litoral, etc.
  • El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a lluitar amb tots els mecanismes al seu abast contra la involució i la recentralització del model d'Estat.
  • El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a augmentar progressivament la partida pressupostària per a la Universitat de les Illes Balears amb l'objectiu de situar-la dins la mitjana estatal d'inversió per alumne universitari.

Tanca