EL PARLAMENT APROVA, A PROPOSTA D'EL PI, LA CREACIÓ DEL PRIMER CENTRE INTEGRAT DE FP A MENORCA

EL PARLAMENT APROVA, A PROPOSTA D'EL PI, LA CREACIÓ DEL PRIMER CENTRE INTEGRAT DE FP A MENORCA

EL PARLAMENT APROVA, A PROPOSTA D’EL PI, LA CREACIÓ DEL PRIMER CENTRE INTEGRAT DE FP A MENORCA

La Proposició No de Llei d’El Pi proposa unificar, a l'antiga terminal del Port de Ciutadella, els estudis superiors de restauració i cuina que actualment es cursen a l'IES Maria Àngels Cardona. Mª Antònia Sureda: “Crear el primer centre integrat de FP a Menorca ajudaria a potenciar i millorar la qualitat d'aquests estudis, facilitant la tasca dels professors i equips directius.”

10 de febrer de 2017

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS per tal d’estudiar la viabilitat d’un centre integrat de Formació Professional a Menorca. En aquest centre s'ubicaran els estudis de Cuina i Restauració, de Cuina i Gastronomia, de Serveis en Restauració i Direcció de Cuina que en aquests moments s'imparteixen a l'IES Maria Àngels Cardona.

Segons ha explicat la diputada d’El Pi Maria Antònia Sureda, “en aquest institut s'hi imparteixen actualment estudis de Secundària, Batxillerat i també 9 cursos de FP. Amb aquesta oferta tan àmplia, les instal·lacions, de més de trenta anys, han quedat obsoletes; sobretot, tenint en compte que aquest curs hi ha un total de 180 alumnes matriculats”.

La iniciativa d’El Pi, aprovada en la Comissió d’Educació amb el suport de tots els Grups Parlamentaris, també insta al Govern a estudiar, conjuntament amb Ports de les Illes Balears, la possibilitat d’ubicar el centre integrat a l'antiga terminal del Port de Ciutadella. “Podria ser una sortida vàlida perquè disposa de tres pisos, aparcament i un espai adequat tant pel que fa a les classes com a l'atenció als clients, que és una part molt important d'aquests estudis”, ha afegit la Diputada d’El Pi.

Sureda ha agraït el suport de tots els Grups Parlamentaris tot recordant que “crear el primer centre integrat de FP a Menorca ajudaria a potenciar i millorar la qualitat d'aquests estudis, facilitant la tasca dels professors i equips directius que podrien concentrar esforços en la millora, la innovació i les oportunitats de la FP”. La Diputada ha recordat, finalment, que aquesta iniciativa va en consonància a l'esmena que El Pi va presentar als Pressuposts de la Comunitat balear on ja es demanà i aprovà fer l’estudi de viabilitat. “Esperem que l’aprovació d’aquesta Proposició suposi més celeritat” en la posada en marxa d’aquest centre de FP a Menorca.

Tanca