EL PARLAMENT APROVA, A PROPOSTA D'EL PI, L'AMPLIACIÓ DE L'HORARI DE L'ARXIU DEL REGNE DE MALLORCA

EL PARLAMENT APROVA, A PROPOSTA D'EL PI, L'AMPLIACIÓ DE L'HORARI DE L'ARXIU DEL REGNE DE MALLORCA

EL PARLAMENT APROVA, A PROPOSTA D’EL PI, L’AMPLIACIÓ DE L’HORARI DE L’ARXIU DEL REGNE DE MALLORCA

  • El Parlament instarà al Govern a recuperar l'horari d’obertura de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores de dilluns a divendres i els dissabtes dematí.
  • Mª Antònia Sureda: “la investigació és una tasca vital per qualsevol tipus de cultura i amb la reducció de horaris s'havia dificultat”.

17 de febrer de 2017

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS per tal d’ampliar l'horari de l'Arxiu del Regne de Mallorca. Després d’un llarg període de rehabilitació de l'edifici, el seu horari d’obertura es va reduir de 9 a 17 hores els dilluns i dimarts i de 9 a 14.40 hores els dimecres, dijous i divendres. La proposta d’El Pi, aprovada per tots els grups polítics, excepte per MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca que s'abstingueren, insta al Govern de les Illes Balears a retornar l'horari d’obertura al que havia abans de la rehabilitació. És a dir, de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores de dilluns a divendres, i els dissabtes dematí.

Segons ha explicat la diputada d’El Pi Maria Antònia Sureda, l'actual horari reduït impossibilita molt que els usuaris i investigadors puguin accedir a l'Arxiu per dur a terme les seves activitats. En aquest sentit, Sureda ha afirmat que “la investigació és una tasca vital per qualsevol tipus de cultura i amb la reducció de horaris s'havia dificultat”.

A la mateixa iniciativa es van acceptar dues esmenes aprovades per unanimitat per proveir el més prest possible les places vacants de l'Arxiu del Regne de Mallorca i prioritzar les tasques de digitalització dels seus documents per facilitar-ne progressivament la consulta.

 

Tanca