EL PARLAMENT APROVA ESTUDIAR LA CREACIÓ D'UNA SALA D'HEMODINÀMICA A SON LLÀTZER

EL PARLAMENT APROVA ESTUDIAR LA CREACIÓ D'UNA SALA D'HEMODINÀMICA A SON LLÀTZER

EL PARLAMENT APROVA ESTUDIAR LA CREACIÓ D’UNA SALA D’HEMODINÀMICA A SON LLÀTZER

  • El Pi ha defensat la creació d'aquest servei que reduiria les llistes d'espera i milloraria la qualitat assistencial dels pacients

19 d’octubre de 2017

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui una Proposició no de llei per tal d'estudiar, en un termini de 6 mesos, la necessitat de crear una sala d'hemodinàmica a l'Hospital de Son Llàtzer. El Grup Parlamentari d'El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha presentat aquesta iniciativa a la Comissió de Salut de la Cambra.

Per la manca d'aquesta sala, els pacients de Son Llàtzer han de ser traslladats en ambulància a l'Hospital Universitari de Son Espases quan s'han de sotmetre a un cateterisme. Segons la diputada d'El Pi, Maria Antònia Sureda, aquesta circumstància “provoca molèsties evidents als pacients perquè, amb la demora del trasllat s'incrementa la seva estada a l'hospital i també els costos per la despesa important que suposen les ambulàncies medicalitzades que s'han de fer servir per als desplaçaments”.

Sureda ha afirmat que els beneficis que comportaria una sala d'hemodinàmica a l'Hospital de Son Llàtzer serien nombrosos perquè “es reduiria la llista d’espera, s'alleugeriria la tasca dels professionals del HUSE i es milloraria la qualitat assistencial dels pacients”. També es reduiria la demora de les sol·licituds ambulatòries, s'evitarien complicacions i riscos en la salut del pacient.

El Pi ha fet palès el fet que l'Hospital de Son Llàtzer no disposi d'una sala d'hemodinàmica, malgrat que, segons els estàndards europeus i el Pla Integral de Cardiopatia Isquèmica (PICI) del Ministeri de Sanitat, a les Illes Balears li correspondrien 4,5 sales d'aquest tipus per la seva població.

Segons dades de l'Institut Nacional d’Estadística (INE) de 2016, les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat a Espanya. Des de principis d’aquest segle l'activitat hemodinàmica s'ha incrementat en un 7,6% anual a tot l’Estat espanyol. L'any 2000 hi havia 93 sales d'hemodinàmica. A 2015 n'hi havia 133.

Tanca