EL PARLAMENT APROVA LA PROPOSTA D'EL PI PER A REGULAR 685 HABITATGES A PREU TAXAT I FACILITAR L'ACCÉS A UNA LLAR

EL PARLAMENT APROVA LA PROPOSTA D'EL PI PER A REGULAR 685 HABITATGES A PREU TAXAT I FACILITAR L'ACCÉS A UNA LLAR

EL PARLAMENT APROVA LA PROPOSTA D’EL PI PER A REGULAR 685 HABITATGES A PREU TAXAT I FACILITAR L’ACCÉS A UNA LLAR

  • El diputat del Grup Parlamentari El Pi, Josep Melià, que ha defensat la iniciativa en la Comissió parlamentària de Territori, assegura que "el Govern s’ha adormit en qüestions cabdals"

11 de maig de 2017

El Parlament ha aprovat, amb l'abstenció dels partits del Pacte, una proposta d’El Pi per tal de regular en un termini de dos mesos els habitatges de preu taxat, una mesura de la qual “se’n beneficiarien importants col·lectius de joves, discapacitats o dones víctimes de violència masclista”, ha explicat el diputat Josep Melià defensant la proposta. “La finalitat és facilitar i fer possible el dret constitucional a un habitatge digne”, ha afegit.

El diputat d’El Pi ha explicat que, d'acord amb la Llei 5/2008, hi ha dues classes d'habitatges, d’una banda les de protecció pública “que tenen un règim jurídic” i de l'altra les de preu taxat, que no.

Melià ha recordat que el Govern va iniciar ja fa més d'un any la tramitació d'un Decret per donar una regulació als 685 habitatges amb preu taxat, però “s’ha adormit i el seu endarreriment provoca que davant les necessitats d'habitatge que existeixen no es pugui aprofitar aquesta previsió”.

Tanca