EL PARLAMENT APROVA UNA INICIATIVA D'EL PI EN DEFENSA DEL MÓN RURAL

EL PARLAMENT APROVA UNA INICIATIVA D'EL PI EN DEFENSA DEL MÓN RURAL

EL PARLAMENT APROVA UNA INICIATIVA D’EL PI EN DEFENSA DEL MÓN RURAL

També s'ha aprovat una altra PNL d'El Pi per impulsar la creació dels clústers de moda i alimentació

22 de febrer de 2018

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui una Proposició No de Llei, presentada pel Grup d'El Pi, en defensa del món rural, del seu sector econòmic i de la seva forma de vida i costums.

La iniciativa reclama al Govern i als consells insulars que les normatives, resolucions i actuacions que duguin a terme i afectin el món rural, especialment en matèria d'agricultura i caça, s'adoptin tenint en compte que aquestes activitats són imprescindibles per a una gestió correcta i eficaç de l'entorn natural. També s'insta el Govern que totes les decisions que s'adoptin en aquest àmbit es facin arribant a acords i sempre previ el corresponent diàleg amb les entitats representatives del món rural.

El diputat d'El Pi, Josep Melià, ha lamentat que no s'hagi aprovat un punt d'aquesta PNL que demanava retirar la proposta de declaració i ampliació de ZEPAS, especialment a la zona del Pla de Mallorca, per la manca de participació dels municipis i dels col·lectius ciutadans afectats en la seva elaboració.

A la Comissió d'Economia del Parlament també s'ha aprovat una altra iniciativa d'El Pi per impulsar la creació dels clústers de la moda i l'alimentació.

Un clúster és un grup d'empreses i institucions de suport concentrades en un territori que competeixen en un mateix negoci i que comparteixen característiques comunes i complementàries. Per tant, es tracta d'un concepte que es refereix a una concentració geogràfica d'empreses interconnectades, proveïdors especialitzats, empreses de serveis i agents de suport en un àmbit determinat, en el qual competeixen però, a més, cooperen.

Tanca