EL PARLAMENT APROVA UNA PNL D'EL PI PER FER UNA ANÀLISI DE L'ESTAT ACTUAL DE LES INFRAESTRUCTURES D'FP

EL PARLAMENT APROVA UNA PNL D'EL PI PER FER UNA ANÀLISI DE L'ESTAT ACTUAL DE LES INFRAESTRUCTURES D'FP

EL PARLAMENT APROVA UNA PNL D’EL PI PER FER UNA ANÀLISI DE L’ESTAT ACTUAL DE LES INFRAESTRUCTURES D’FP

  • Sureda: “Les actuals infraestructures d'FP pateixen problemes estructurals perquè estan obsoletes o perquè s'ubiquen en centres de secundària”

1 de juny de 2017

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei d’El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS que insta el Govern de les Illes Balears a dur a terme, en el termini d’un any, una anàlisi exhaustiva de l'estat actual en qual es troben les infraestructures on s'imparteixen els estudis de Formació Professional.

Segons la diputada d’El Pi, Maria Antònia Sureda, que ha defensat aquesta PNL a la Comissió de Cultura, Educació i Esports del Parlament, “la Formació Professional pateix a les illes problemes estructurals pel que fa al seu funcionament i gestió, ja sigui perquè la majoria s'ubiquen en centres de secundària, amb els entrebancs que això suposa, o bé perquè les infraestructures estan obsoletes”.

Segons el Pla cap a l'èxit educatiu que va presentar la Conselleria d’Educació, a les Illes Balears hi ha una de les taxes més baixes de graduació en els cicles formatius de grau mitjà i la més baixa de l’Estat en els graus superiors. Per això, segons Sureda, “és necessari apostar per millorar les infraestructures on s'imparteixen cicles d'FP per tal de revertir aquesta situació”.

Aquesta anàlisi ha de servir, segons El Pi, per complementar el Pla d'Infraestructures Educatives 2016-2023 del Govern que no contempla les necessitats existents per Formació Professional.

Tanca