EL PARLAMENT APROVA UNA PNL D'EL PI PER LLUITAR CONTRA L'INCREMENT DE LES OCUPACIONS D'HABITATGES A LES ILLES

EL PARLAMENT APROVA UNA PNL D'EL PI PER LLUITAR CONTRA L'INCREMENT DE LES OCUPACIONS D'HABITATGES A LES ILLES

EL PARLAMENT APROVA UNA PNL D’EL PI PER LLUITAR CONTRA L’INCREMENT DE LES OCUPACIONS D’HABITATGES A LES ILLES

  • També s'insta a l’Estat a fer els canvis normatius necessaris per agilitar la recuperació dels habitatges ocupats

20 de setembre de 2017

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui una Proposició no de llei presentada pel Grup Parlamentari d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS per tal d'agilitar i garantir l'eficàcia de la lluita contra l’ocupació il·legal d'habitatges. Aquesta problemàtica s'ha incrementat de forma important els darrers mesos a les illes amb un important nombre de casos d'ocupacions d'habitatges, molt sovint fruit de màfies organitzades.

Aquests grups delictius ocupen habitatges de forma sistemàtica i després fan contractes de lloguer sobre aquests immobles dels quals no tenen cap títol de possessió o propietat. D'aquesta manera es fa un doble perjudici: als propietaris legítims i a les persones que lloguen l'habitatge ocupat il·legalment.

La PNL, aprovada a la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals amb el suport dels grups del PP, PSIB i El Pi i el vot en contra de MÉS i Podemos, recull la condemna i rebuig del Parlament a l'ocupació il·legal de cases i habitatges a les Illes. A la vegada, s’ha aprovat que la Cambra balear insti a l'Estat a impulsar els canvis normatius i legals que possibilitin que davant una ocupació il·legal el seu propietari recuperi l'habitatge en el termini més breu possible.

El portaveu del grup d'El Pi, Jaume Font, considera fonamental aquest canvi normatiu “perquè les ocupacions s'estan incrementant degut a la manca d’una resposta legal adequada, àgil i contundent”. En aquest sentit, considera que la previsió de l'article 245 del Codi Penal i el règim processal per a la recuperació de la propietat s’han demostrat absolutament insuficients.

Segons Font, “no podem continuar mirant cap a un altre costat davant aquest problema que s'està tornant molt gros”.

També s’ha aprovat, per unanimitat, afegir una esmena presentada pel grup socialista per instar a l'Estat espanyol a finançar ajudes per al lloguer d’habitatges.

Tanca