EL PARLAMENT INSTA EL GOVERN DE L’ESTAT A DEROGAR EL REIAL DECRET DE PRESCRIPCIÓ INFERMERA

EL PARLAMENT INSTA EL GOVERN DE L’ESTAT A DEROGAR EL REIAL DECRET DE PRESCRIPCIÓ INFERMERA

EL PARLAMENT INSTA EL GOVERN DE L’ESTAT A DEROGAR EL REIAL DECRET DE PRESCRIPCIÓ INFERMERA

La diputada d'El Pi, Maria Antònia Sureda, ha defensat en comissió de Salut una Proposició No de Llei aprovada amb els vots de tots els partits polítics i l’abstenció del Partit Popular.

10 febrer 2016

“És necessari prendre totes les mesures oportunes perquè els infermers puguin veure regulada la prescripció de fàrmacs subjectes a prescripció mèdica”, són paraules de la diputada d'El Pi, Maria Antònia Sureda, que ha defensat avui en Comissió Parlamentària de Salut una Proposició No de Llei instant al Govern de l’Estat a retirar el Reial Decret que regula la Prescripció Infermera. La inciativa ha estat aprovada amb el vot a favor de PSIB, MÉS, Podemos i Ciudadanos i l’abstenció del Partit Popular.

“Des del passat mes de desembre, quan es va publicar en el BOE, els infermers no poden utilitzar, ni indicar, ni autoritzar que es dispensi cap medicament subjecte a prescripció mèdica, sense abans tenir una prescripció del metge, amb un diagnòstic previ i l’assignació d’un protocol”, ha explicat la diputada d'El Pi. “Anam cap enrere com els crancs, si un infermer ha seguit fent la seva feina amb normalitat se’l pot acusar d’intrussisme laboral, un delicte tipificat pel codi penal".

La diputada d'El Pi ha criticat que ara s’han duplicat triplicat consultes que fins ara eren senzilles “amb la pèrdua de temps que suposa pels usuaris i el mal ambient professional generat”, ha afegit. “Es buida de contingut la tasca de l’infermer i la seva autonomia en l’àmbit de les seves competències cosa que afecta directament al desenvolupament normal de l’assistència sanitària de la comunitat”.

La diputada d'El Pi ha aprofitat per recordar que l’any 2013 el Ministeri de Sanitat va signar un acord amb el Sindicat d’Infermeria i el Consell General d’Infermeria que recollia la necessitat i la redacció d’un Real Decret que regulàs el fet que els infermers poguessin fer una prescripció colaborativa mitjançant uns protocols consensuats amb col·legis mèdics i infermers que es podien posar en practica sense haver de passar pel metge. L’any 2015 el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en va emetre el vot favorable amb el vist-i-plau de tots els consellers de sanitat de les comunitats autònomes i el texte queda aprovat per unanimitat.

Tanca