EL PI ABANDONA LA PRESIDÈNCIA COMISSIÓ DE LA DIADA PER MANCA D’IMPLICACIÓ DEL GOVERN DE LA INSTITUCIÓ

EL PI ABANDONA LA PRESIDÈNCIA COMISSIÓ DE LA DIADA PER MANCA D’IMPLICACIÓ DEL GOVERN DE LA INSTITUCIÓ

EL PI ABANDONA LA PRESIDÈNCIA COMISSIÓ DE LA DIADA PER MANCA D’IMPLICACIÓ DEL GOVERN DE LA INSTITUCIÓ

Des d'El Pi-Proposta per les Illes al Consell de Mallorca, entenem que s'ha de treballar de valent per fer de la Diada de Mallorca un autèntic esdeveniment pels mallorquins, però sense la implicació del Govern de la institució és impossible. 

25 de juliol de 2016

El Pi en la persona del Conseller Antoni Amengual, va agafar l'encàrrec del President Ensenyat de dirigir la Comissió de la Diada, des de març fins a maig, s’ha fet la feina d'anàlisi i estudi previ. En ella s’ha fomentat el debat del concepte de la Diada de Mallorca i de la data de celebració de la mateixa, consultant amb experts, sectors, institucions i organismes, comptant amb el suport de la Direcció Insular de Participació Ciutadana.

Ara tocava el període de deliberació, la Comissió tenia la intenció de fer participar i implicar a la societat amb la Diada i la seva data de celebració, però aquesta roman inactiva des de mitjans juny per l'escàs interès del President Ensenyat al respecte. Amengual manifesta que “el comés de la Comissió no pot anar més enllà, la Comissió no és executiva, pot proposar però no més, sense la implicació del Govern de la institució no podem avançar amb les fites que ens fixàrem”. 

Davant aquesta desídia, Amengual ha decidit abandonar la presidència de la comissió fent arribar avui el seu escrit de renúncia al President de la institució, al llarg de la setmana remetrà un informe amb les conclusions a les quals s’ha arribat amb la feina feta fins ara, tot esperant que hagi servit d’alguna cosa. “Esperem que com a mínim l’equip de Govern en faci un bon ús i que aquesta manca d'interès mostrat no sigui perquè ho volen fer només a la seva manera” ha assenyalat el conseller d’El Pi.

El Pi considera que el Consell Insular de Mallorca ha de vetllar perquè la societat actual senti la cultura mallorquina com a l'element identificador i vertebrador de la nostra identitat com a poble, i pensam fermament que un dels elements principals a potenciar era i és la Diada, però l’equip de Govern té altres prioritats.

Tanca