EL PI ACONSEGUEIX 1,1 MILIONS D'EUROS D'INVERSIÓ AUTONÒMICA PER A SA POBLA

EL PI ACONSEGUEIX 1,1 MILIONS D'EUROS D'INVERSIÓ AUTONÒMICA PER A SA POBLA

EL PI ACONSEGUEIX 1,1 MILIONS D’EUROS D’INVERSIÓ AUTONÒMICA PER A SA POBLA

  • La construcció del nou CEIP i l'ampliació de la depuradora del municipi són dues de les principals reivindicacions de la formació

13 de desembre de 2019

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha aconseguit, durant la tramitació parlamentària del Projecte de Llei de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2020, l'aprovació de dues importants esmenes parcials per al municipi de sa Pobla: la construcció del nou CEIP (1 milió d'euros) i l'ampliació de la depuradora (106.800 euros).

Tot i la importància de l'acceptació de l'esmena d'un milió d'euros, El Pi lamenta que els grups que donen suport al Govern de les Illes Balears no hagin acceptat l'import inicial que proposava la formació i que està fixat al Pla d'Infraestructures Educatives: 4.380.000 euros. El president i portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, afirma que «és una primera passa decisiva perquè el nou CEIP pugui estar en funcionament com més aviat millor» i avisa que «El Pi seguirà molt vigilant perquè el Govern compleixi amb els terminis comunicats a l'Ajuntament de sa Pobla i a totes les famílies afectades». La construcció d'un nou CEIP de 6+12 unitats va ser declarada d'interès autonòmic pel Consell de Govern, el passat 24 de maig, donada la necessitat d'escolarització que existeix actualment a l'àrea de sa Pobla.

Pel que fa a l'ampliació de la depuradora del municipi, cal recordar que el consistori pobler i l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) signaren el 26 de novembre la cessió dels terrenys perquè es pugui realitzar l'ampliació i la reforma de l'estació depuradora. «Aquestes obres són fonamentals per millorar el sistema de sanejament de sa Pobla i la qualitat dels recursos hídrics de s'Albufera», recalca Font.

Tanca