El PI ACONSEGUEIX AUGMENTAR LES PARTIDES PRESSUPOSTÀRIES PER L’IDISPA I PER LA UIB

El PI ACONSEGUEIX AUGMENTAR LES PARTIDES PRESSUPOSTÀRIES PER L’IDISPA I PER LA UIB

El PI ACONSEGUEIX AUGMENTAR LES PARTIDES PRESSUPOSTÀRIES PER L’IDISPA I PER LA UIB

“No hem vengut aquí amb prejudicis ideològics, hem vengut per defensar els interessos d’un petit país que es diu Balears”. Amb aquesta declaració de principis, Jaume Font acabava l’exposició en defensa de les 16 Propostes de Resolució d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS.

27 de setembre 2016

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha defensat les 16 Propostes de Resolució durant el Ple del Parlament començant per una “crucial”, segons ha dit el Portaveu del Grup Parlamentari, Jaume Font, referint-se a fer un front comú per lluitar un nou sistema de finançament més just amb Balears. “Sense això res s'aguantarà”, ha dit, instant a tots els grups a “acampar davant el Congrés dels Diputats i no moure'ns sense tenir un acord”.

El Pi creu que s’ha de fer una aposta ferma per un model productiu que passa per augmentar el pressupost de l'IdISPa o la partida pressupostària per a la Universitat de la Illes Balears que, de forma progressiva, hauria d’equiparar la inversió per alumne universitari a la mitjana de l'Estat. Ambdues mesures han estat aprovades.

La formació ha defensat també la necessitat de fer un Pacte per a la Indústria “amb uns mínims que passin per combatre la destrucció de més teixit industrial, recuperi part del teixit destruït per la deslocalització, atreure activitat industrial deslocalitzada i que estigui connectada al sector primari, entre d'altres”.

Entre les iniciatives d’El Pi també s’ha inclòs la necessitat de “complir amb les obligacions legals amb els Consells Insulars”, que passa per fer el traspàs de les competències pendents i pressupostar les bestretes. “Donam lliçons de federalisme, demanam a Madrid que ens torni el que ens toca però nosaltres no ho feim amb els Consells Insulars”, ha recordat el Portaveu, qui ha fet menció a la necessitat de declarar d'interès general els ports de Maó, La Savina, Port d'Alcúdia i Port d'Eivissa.

Jaume Font ha donat de nou rellevància als incompliments del Govern pel que fa a la regulació del lloguer turístic, el tot inclòs o a posar un sostre als cotxes de lloguer perquè aquest estiu “hem fallat d’una forma estrepitosa amb el turisme i ja és urgent”.

D’altra banda, s’ha prioritzat instar al Ministeri de l'Interior a dur més efectius policials i de Guàrdia Civil i al Govern Balear a fer un Pla de Seguretat per a l’illa d'Eivissa i s’ha reclamat la recuperació de la titularitat l'Hospital Verge del Toro de Maó: “convertir aquest centre en sociosanitari és més important que Son Dureta”, ha dit.

Quant a mesures més municipalistes, s’ha sol·licitat incrementar la partida pressupostària del Fons de Cooperació Local; instar Hisenda a modificar la racionalització i sostenibilitat de l'Administració local per tal d'eliminar les restriccions de creació de places als Ajuntaments de les Illes Balears; aprovar els projectes d'execució de l'inici de les obres d’una escola nova als municipis de Campos, Caimari, Can Picafort i ampliació a Porreres; així com, l'execució per a l'ampliació i modernització de les depuradores de Sóller, Manacor, Maria de Salut (a Ariany), Cala d'Or (a Santanyí), Porreres i Capdepera.

Per acabar, s’ha demanat col·laborar i impulsar amb el Consell de Mallorca per tal que es faci efectiu el projecte de la carretera Ses Salines-Colònia de Sant Jordi.

Tanca