EL PI ACONSEGUEIX QUE EL GOVERN REGULI EL LLOGUER TURÍSTIC ABANS DE SIS MESOS

EL PI ACONSEGUEIX QUE EL GOVERN REGULI EL LLOGUER TURÍSTIC ABANS DE SIS MESOS

EL PI ACONSEGUEIX QUE EL GOVERN REGULI EL LLOGUER TURÍSTIC ABANS DE SIS MESOS

El grup parlamentari d'El Pi-Proposta per les Illes ha acceptat transaccionar una esmena a la moció sobre reconversió turística per augmentar el termini de la regulació que, inicialment, era de 3 mesos. “Perquè es pot fer en aquest termini legal, perquè és urgent i perquè el Govern diu que ja hi ha estat fent feina”, ha aclarit Josep Melià. 

23 de febrer 2016

“La regulació específica del lloguer turístic es pot fer en un termini legal de 3 mesos, però acceptam allargar-ho a 6. És urgent, el Govern diu que ja ha començat a fer-hi feina, i amb aquestes qüestions tampoc s’hi han de fer ofertes”, són paraules del diputat d'El Pi Josep Melià qui ha defensat una moció instant a la regulació definitiva i accelerada del lloguer turístic. “No podem allargar la inseguretat jurídica a la que va condemnar l’anterior Govern Bauzá als petits propietaris”. El Pi ha apostat per fer possible la regulació d’aquesta activitat “amb una declaració responsable davant la Conselleria, amb la garantia que es facin tots els controls”.

La moció d'El Pi, aprovada avui en el Ple del Parlament per unanimitat excepte en el seu punt 4, també insta al Govern a regular l’oferta del tot inclòs establint uns estàndarts de qualitat on es reculli, per exemple, l’ús dels tassons de plàstic, segons especifica la moció.

D’altra banda, un altre dels punts aprovats és la lluita contra la desestacionalització, “un clàssic perquè fer-ho no és gens fàcil”, ha afegit Melià, qui ha recordat, en aquest sentit, la importància de treballar en la manca de connectivitat aèria amb els mercats emissors.

I, finalment, la moció acceptada ha plantejat la necessitat de la Planificació Turística/Territorial entre el Govern i es Consells Insulars “perquè quan es va derogar amb la Llei Turistica, ens vàrem quedar sense”.

El punt 4, rebutjat per PSIB, Més per Mallorca, Més per Menorca i Podemos, destaca la importància que l’Impost Turístic paliï els efectes negatius del turisme i demanava, per tant, que s’invertís en fer més competitives les zones turístiques. “Aquest punt els incomoda i cerquen arguments per no entrar en la qüestió d’on dedicar els recursos, per això, no el volen votar”, ha destacat Melià qui, d’altra banda, ha recordat al Partit Populat que “no estam en contra de l’Ecotaxa, volem millorar el projecte del Govern amb 21 esmenes i nosaltres no els hi farem seguidisme ni a vostès ni a ningú.”

Tanca