EL PI ACONSEGUEIX QUE ES DESENVOLUPI I DOTI ADEQUADAMENT L’INSTITUT DE SALUT LABORAL

EL PI ACONSEGUEIX QUE ES DESENVOLUPI I DOTI ADEQUADAMENT L’INSTITUT DE SALUT LABORAL

EL PI ACONSEGUEIX QUE ES DESENVOLUPI I DOTI ADEQUADAMENT L’INSTITUT DE SALUT LABORAL

Amb 4916 accidents laborals durant els primers cinc mesos de l’any 2016, Balears lidera la taxa d'accidents laborals de l’Estat. El Pi considera que encara queda molta feina a fer en prevenció, control i inspecció laboral. Per aquest motiu, el grup parlamentari ha presentat en Comissió d'Economia una iniciativa que suposarà activar aquest organisme que fou creat l’any 2010 i que mai s’ha desenvolupat. La proposta s’ha aprovat avui per unanimitat. 

22 de setembre de 2016

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES aconsegueix instar al Govern de les Illes Balears a dotar de les seves funcions corresponents l'Institut de Salut Laboral, un organisme creat al 2010 que mai s’ha desenvolupat. “Aprofitam que aquest Govern es proclama especialment defensor de la salut dels treballadors”, per demanar-li que activi “el màxim òrgan assessor en matèria de salut laboral, del qual ja es disposa a la majoria de les altres Comunitats Autònomes”, ha explicat la diputada d’El Pi Maria Antònia Sureda, en la Comissió Parlamentària d'Economia.

Balears és la Comunitat líder pel que fa a la taxa d'accidents en el treball. Durant els cinc primers mesos de l’any hi ha hagut 362,7 accidents per cada 100 mil afiliats a la Seguretat Social. Tot i així, mai s’ha posat en funcionament l'Institut de Salut Laboral que, entre les seves funcions, té la de prevenció, supervisió, vetllar pel compliment de la normativa autonòmica i estatal en matèria laboral i la d'assessorar als treballadors tant de l'empresa privada, com de pública. “Massa vegades l'Administració audita l'empresa privada més del que s'autoaudita a ella mateixa”, ha afegit Maria Antònia Sureda.

Moments abans, els diputats d’El Pi, Maria Antònia Sureda i Jaume Font, s’han reunit amb representants de la Societat Balear d'Especialistes en Medicina de Treball qui els han explicat que des de l'Administració mai han escoltat les seves reiterades peticions.

Tanca