EL PI ACONSEGUEIX REBAIXAR LES SUPERFÍCIES COMERCIALS MÀXIMES PREVISTES AL PECMA

EL PI ACONSEGUEIX REBAIXAR LES SUPERFÍCIES COMERCIALS MÀXIMES PREVISTES AL PECMA

EL PI ACONSEGUEIX REBAIXAR LES SUPERFÍCIES COMERCIALS MÀXIMES PREVISTES AL PECMA

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui el PECMA que inclou les al·legacions d'El Pi per preservar el comerç de proximitat

1 d'abril de 2019

El grup d'El Pi–PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al Consell de Mallorca ha aconseguit rebaixar les superfícies comercials màximes als municipis de l'illa. El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui el nou Pla d'Equipaments Comercials (PECMA) que inclou les al·legacions d'El Pi per preservar el comerç de proximitat i que els pobles tinguin autonomia per poder prendre les seves decisions.

El conseller d'El Pi, Antoni Amengual, s'ha mostrat satisfet per la decisió de l'equip de govern de disminuir considerablement els equipaments comercials. Amengual ha deixat clar que «s'han rebaixat les superfícies a Inca i a Manacor perquè no superin els 13.000m² i també a la resta de municipis, estimant les al·legacions del sector i d'El Pi».

Amengual ha explicat que, amb les al·legacions d'El Pi, també s'ha defensat un model territorial de caràcter marcadament insular. En aquest sentit, ha comentat que «creiem fermament que la superfície comercial de Mallorca s'ha de plantejar amb paràmetres que responguin al fet insular, a un territori i uns recursos, tant mediambientals com d'infraestructures, limitats».

Amengual ha apuntat que «s'ha aconseguit el consens amb el sector» i que ara s'ha de treballar perquè «els empresaris i autònoms vegin el PECMA com una eina útil per regular i ordenar el sector comercial de Mallorca, que garanteixi el lliure mercat, la protecció dels consumidors i l'adequada ordenació del territori i dels seus usos».

Tanca