EL PI AL CIM EXIGEIX MÉS CONTUNDÈNCIA AL GOVERN EN LA RECLAMACIÓ D'UN NOU SISTEMA DE FINANÇAMENT

EL PI AL CIM EXIGEIX MÉS CONTUNDÈNCIA AL GOVERN EN LA RECLAMACIÓ D'UN NOU SISTEMA DE FINANÇAMENT

EL PI AL CIM EXIGEIX MÉS CONTUNDÈNCIA AL GOVERN EN LA RECLAMACIÓ D’UN NOU SISTEMA DE FINANÇAMENT

La formació presentarà dijous una moció al Ple on exigeix que el Govern adopti mesures contundents davant la nova administració estatal

9 de juliol de 2018

El Grup d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al Consell Insular de Mallorca presentarà una moció al Plenari de dijous on reclama un nou sistema de finançament per a les Illes Balears. En concret, la formació exigeix que el Govern actuï de manera decidida i contundent davant la nova administració estatal per aturar aquesta situació injusta.

Segons ha explicat el portaveu d'El Pi, Antoni Pastor, "ara més que mai és vital un concert econòmic; que les institucions balears, tot respectant l'estructura impositiva de l'Estat, puguin mantenir, establir i regular el seu propi règim fiscal". En aquest sentit, Pastor ha deixat clar que la situació financera de les Illes Balears "és insuportable amb mitjanes de dèficit anuals situades entre el 8% i el 14% del PIB, podent arribar a pèrdues d'entre 1.500 i 3.000 milions d'euros anuals".

Pastor ha recordat que s'han d'adoptar mesures urgents per aturar aquesta situació. "Sempre hem estat solidaris amb els pobles d'Espanya però ara tenim problemes prou greus i hem de ser ferms en la defensa dels nostres interessos".

El Pi també presentarà una altra moció on reclama al Consell de Mallorca que exigeixi al Govern espanyol línies de subvenció per a la cria de cavalls de trot a les Balears. La formació vol que el trot s'equipari en ajudes a les quals reben els criadors de cavalls de galop de l'Estat des de fa deu anys.

Tanca