EL PI AL CIM QUALIFICA DE "COLADOR DE GRANS SUPERFÍCIES" EL NOU PLA D'EQUIPAMENTS COMERCIALS

EL PI AL CIM QUALIFICA DE "COLADOR DE GRANS SUPERFÍCIES" EL NOU PLA D'EQUIPAMENTS COMERCIALS

EL PI AL CIM QUALIFICA DE “COLADOR DE GRANS SUPERFÍCIES” EL NOU PLA D’EQUIPAMENTS COMERCIALS

  • La formació es mostra satisfeta perquè, després de denunciar que perjudica el comerç de proximitat, s’ha retirat de l'ordre del dia del Plenari d'avui del Consell de Mallorca

14 de desembre de 2017

El grup d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al CIM ha qualificat de "colador de grans superfícies" el nou Pla d'Equipaments Comercials (PECMA) i la suspensió de llicències proposada que avui s'havia d'aprovar i, a última hora, s'ha retirat de l'ordre del dia del Plenari del Consell de Mallorca.

La formació s'ha mostrat satisfeta per aquesta decisió perquè segons ha explicat el conseller d'El Pi Antoni Amengual, "l'equip de govern ens ha donat la raó. Aquest Pla perjudicava el comerç de proximitat i era impossible tirar-ho endavant amb aquestes condicions".

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ja va denunciar dimarts durant una pregunta al Parlament del seu portaveu, Jaume Font, que la nova normativa territorial cautelar obria la porta a la creació d'espais per a superfícies comercials de fins a 2.500 m². Una situació que d'haver-se aprovat avui s'hagués mantingut fins a l'aprovació definitiva del PECMA.

El conseller d'El Pi al CIM Antoni Amengual ha afirmat que la suspensió de llicències que proposava l'equip de govern es carregava el comerç de proximitat. "Mallorca", ha apuntat Amengual, "no necessita ni un metre quadrat més de grans superfícies, sinó una política d'incentius reals per al sector".

Amengual també ha puntualitzat que "el Govern del Pacte hauria de tenir clar quines són les seves polítiques: o defensen el comerç de proximitat i limiten el creixement de les grans superfícies o s'obliden del comerç de proximitat i s'amplia el creixement d'aquests espais".

En aquest sentit, Amengual ha explicat que "Govern i Consell haurien d'anar a una i no evidenciar diferències de criteri en projectes tan importants com els que fan relació al sector comercial perquè en una institució voten unes coses i a l'altra, el contrari".

Tanca