EL PI AL CONSELL DE MALLORCA EN CONTRA DE CELEBRAR EN DOS DIES LA DIADA DE MALLORCA

EL PI AL CONSELL DE MALLORCA EN CONTRA DE CELEBRAR EN DOS DIES LA DIADA DE MALLORCA

EL PI AL CONSELL DE MALLORCA EN CONTRA DE CELEBRAR EN DOS DIES LA DIADA DE MALLORCA

  • Amengual: “El problema de l'equip de govern és que no s'atreveix a fer una aposta clara per celebrar la Diada. Si ja tenia problemes d'arrelament, ara serà encara pitjor.”

7 de març de 2017

En el mes d’octubre de 2015, El Pi presentà una moció al Plenari del Consell de Mallorca per canviar la data de la Diada de Mallorca a dia 31, Festa de l'Estendard, donada la reiterada manca d'arrelament de la festa celebrada fins ara el 12 de setembre.

En resposta a la referida moció, l'equip de govern creà una Comissió Especial per a la Diada per tal d’estudiar amb diferents sectors de la població (associacions, organismes i experts) la conveniència o no de canviar la data de celebració. Finalment, es decidí canviar la data i celebrar la propera Diada de Mallorca el dia 31 de desembre.

En la darrera reunió de la Comissió del mes de febrer, el representant de MÉS comunicà als assistents que l'acte institucional de la Diada es celebrarà el dia 24 d’abril, decisió imposada per l’equip de govern, contravenint el dictamen de la Comissió, que oferia diverses possibilitats. “És un disbarat fer per l'abril l'acte d’entrega de medalles i distincions i per desembre celebrar la Diada, el que fem es embullar encara més a la gent”, ha manifestat el membre d’El Pi a la Comissió, Antoni Amengual.

El Pi entén que, si no es vol solapar l'acte de reconeixements i distincions amb la festa de l'Estendard, s'hauria de cercar una data propera en el propi mes de desembre, dins els actes de celebració de la Diada, no vuit mesos abans. “Aquesta actuació és fruit dels equilibris interns del Pacte i desvirtuarà la celebració de la Diada al desembre amb succedanis malentesos que ara, amb preses i precipitació, pretenen organitzar per l'abril”, continua el Conseller Amengual.

Des d’El Pi es demana valentia al President Ensenyat perquè interposi les senyes d'identitat d’aquesta terra davant els interessos partidistes dels seus socis de govern.

Tanca