EL PI APOSTA PEL DECOMÍS DEL PRODUCTE EN VENDA IL·LEGAL I LA INFORMACIÓ I SANCIÓ AL COMPRADOR

EL PI APOSTA PEL DECOMÍS DEL PRODUCTE EN VENDA IL·LEGAL I LA INFORMACIÓ I SANCIÓ AL COMPRADOR

EL PI APOSTA PEL DECOMÍS DEL PRODUCTE EN VENDA IL·LEGAL I LA INFORMACIÓ I SANCIÓ AL COMPRADOR

El Portaveu del grup parlamentari, Jaume Font, s’ha referit a la venda no regulada com “un peix que deixam que es mengi la coa”. A la moció que demà presentarà en el Ple del Parlament, El Pi demana la creació d’una Taula de Coordinació amb la participació de les diferents administracions i cossos de seguretat.

de maig de 2016 

El Pi-Proposta per les Illes presenta demà al Ple del Parlament una moció per introduir accions més contundents contra la venda ambulant no regulada. El Portaveu del grup parlamentari, Jaume Font, ha recordat avui en roda de premsa la “competència deslleial” que suposa pels comerços amb una de les càrregues fiscals més altes de l’Estat. “Avui al Born de Palma s’està pagant fins a 25 mil euros el lloguer del metre quadrat comercial mentre davant la porta es ven material il·legal a zero imposts”, ha dit, tot recordant que les petites i mitjanes empreses generen el 90% de la feina de Balears.

El Diputat d'El Pi s’ha referit a un problema que no només afecta els comerços, “també als venedors, víctimes de màfies coordinades, i als consumidors que no tenen garanties dels productes que compren”. Jaume Font s’ha referit a la venda il·legal com “un peix que deixam que es mengi la coa”.

La moció d'El Pi vol introduir a la Llei de Comerç mesures necessàries per lluitar contra la venda ambulant il·legal com és el decomís immediat de la mercaderia. “Que a vegades es fa, però no per norma”. A més, insta al Govern a fer una Taula de Coordinació entre les diferents administracions amb representació del Govern Balear, la Delegació de Govern, els Consells Insulars i els Ajuntaments -a través de la FELIB-.  Hi ha d’haver una actuació conjunta amb el suport de les forces de seguretat amb unitats correctament dotades que controlin els ports i aeroports.

El Pi proposa a més que es multi al qui compra, com es fa a Barcelona i es posin en marxa campanyes de prevenció, com es fa a Madrid. “Demanarem al Govern que modifiqui les lleis perquè siguin més efectives”, ha afegit, tot recordant que la majoria de les sancions als venedors no s’arriben a notificar i no són efectives.

Pregunta al Govern sobre el descompte de residents

D’altra banda, Jaume Font ha explicat que el diputat Josep Melià, demanarà durant el Ple quines mesures prendrà el Govern davant les amenaces de modificar els descomptes de residents des del Govern Estatal. “Ens volen assutar. A Madrid pensen que som unes Illes adjacents i no ho hem de consentir”

Tanca