EL PI APOSTA PER UN NOU CONSERVATORI DE MÚSICA A MAÓ I UN NOU ESCORXADOR A CIUTADELLA

EL PI APOSTA PER UN NOU CONSERVATORI DE MÚSICA A MAÓ I UN NOU ESCORXADOR A CIUTADELLA

EL PI APOSTA PER UN NOU CONSERVATORI DE MÚSICA A MAÓ I UN NOU ESCORXADOR A CIUTADELLA

El President d'El Pi-Proposta per les Illes Balears, Jaume Font, ha presentat juntament amb El Pi Menorca el seguit de propostes per a la millora d'algunes infraestructures que el Grup Parlamentari ha registrat en forma d'esmenes als Pressuposts del Govern per a l'any 2017. A més, el Portaveu del Grup Parlamentari ha explicat com considera El Pi que es poden davallar imposts a les rendes mitges i baixes sense que això afecti als ingressos de l'Executiu. 

12 de desembre de 2016

El President d’El Pi, Jaume Font, ha estat avui a Menorca per entregar en mà a als representats de la formació a l’illa el seguit d'esmenes que el Grup Parlamentari ha registrat als Pressuposts del Govern per a l'any 2017 específiques per a Menorca i que es debatran al Ple del Parlament la setmana que ve.

Jaume Font ha destacat la petició a l'Executiu de crear una partida de 200 mil euros per a l’estudi i inici de projecte d’un nou Conservatori de Música a Maó amb el consens tant de professors com de famílies, vist que la infraestructura actual no correspon a les necessitats. “És un problema del que se’n parla molt però no se soluciona”, ha dit Font en roda de premsa. “La intenció és dotar econòmicament aquesta partida per poder posar fil a l'agulla”.

El Conservatori de Maó requereix d’una nova infraestructura però també necessita diversificar l'oferta. Per aquest motiu, “hem registrat a més una partida més genèrica (de 360 mil euros) on es demana que s'incorporin els estudis de música i dansa tradicionals de les illes als diferents conservatoris”.

Jaume Font ha destacat també la necessitat de fer un nou escorxador a Ciutadella. “Demanam 100 mil euros per fer-ne un nou vist que l’actual presenta deficiències sanitàries suficients per ser renovat íntegrament”, ha explicat. El Pi considera que, amb les característiques del camp menorquí i atenent a les noves línies d'explotació i innovació que s'estan implantant a les finques menorquines, “és absolutament necessari un altra espai d'estabulació aposta per animals provinents de ramaderia ecològica i són indispensables com a mínim tres càmeres de refrigeració grans”. L’objectiu, ha dit Jaume Font, és millorar la competitivitat i els preus del producte menorquí.

El Pi aposta, en aquest sentit, per fer un nou escorxador a Ciutadella i dotar-lo de capacitat d'unificar tota la producció de Menorca, tant ecològica com convencional, amb l'objectiu de donar al producte carni menorquí un plus de qualitat i millorar la seva competitivitat de la relació qualitat preu. “Ni l'Ajuntament ni el Consell poden assumir en aquest moment una inversió per la millora de productivitat industrial d'aquest tipus i per això demanam l'ajuda al Govern Balear”, ha afegit.

Per acabar, Jaume Font ha destacat que de les 81 esmenes presentades al total dels Pressuposts les més significatives han anat encaminades a una rebaixa d’imposts. D’una banda, a l'IRPF per a les rendes de 18 a 30 mil euros anuals bruts i de l'altra a l'exempció de l’Impost de Patrimoni per a rendes menors de 900 mil euros. El Pi ha calculat que el descens en els ingressos podria compensar-se a través de la regulació del lloguer turístic. Si es fa aflorar l'oferta sense regular, estimada en un 30% dels nostres visitants, s'ingressarien 30 milions en conceptes d'IRPF o Impost Turístic que ara mateix no es tenen, i això sense tenir en compte el concepte d'IVA.

Tanca