EL PI APROVA DEMANAR AL GOVERN INCENTIVAR EL CONSUM DE PRODUCTE LACTI BALEAR

EL PI APROVA DEMANAR AL GOVERN INCENTIVAR EL CONSUM DE PRODUCTE LACTI BALEAR

EL PI APROVA DEMANAR AL GOVERN INCENTIVAR EL CONSUM DE PRODUCTE LACTI BALEAR

El diputat Josep Melià ha defensat en Comissió Parlamentària d'Economia, la necessitat que el Govern autonòmic s'impliqui en la conscienciació dels ciutadans per tal que consumeixin producte propi, especialment lacti.

2 de juny de 2016

Fa molts d'anys que el sector lacti minva, situació que s’ha agreujat com a conseqüència de la crisis, la sequera i el conseqüent encariment dels pinsos i el farratge. “Més enllà de donar suport al sector instam als poders públics a actuar perquè sigui més efectiu”, ha explicat el diputat Josep Melià durant la Comissió Parlamentària d'Economia.

Així doncs, El Pi ha presentat una iniciativa per tal que s'elabori un Pla de conscienciació del consumidor. “Els hem de fer saber que és important que hi hagi un compromís amb el sector local”. A més es demanarà al Govern “que també és un gran consumidor i pot donar exemple i llum”, a trobar les fórmules legals per tal que als menjadors escolars, a les residències de gent major, als hospitals i als diferents establiments públics de les Illes es consumeixi producte local. Finalment s’ha proposat un conveni amb els hotelers. “La setmana passada es va signar un acord en aquest sentit però volem ser més ambiciosos, el sector ramader s’ha queixat per ser insuficient”.

El diputat del Pi, Josep Melià, ha recordat a més, en aquest sentit, que els ramaders de Balears s'adheriren a la campanya 'Produïm aquí' que promocionà PIMEM ara fa un any, a la qual se sol·licitava al proper Govern incorporar els productes local a actes inaugurals, actes protocol·laris i establiments públics (refugis, albergs, hospitals, col·legis…).

Tanca