EL PI CELEBRA QUE LA MODIFICACIÓ DE LA LLEI DE COMERÇ ENTRI EN VIGOR EL 2017 I RECLAMA EL PLA DIRECTOR AL CONSELL

EL PI CELEBRA QUE LA MODIFICACIÓ DE LA LLEI DE COMERÇ ENTRI EN VIGOR EL 2017 I RECLAMA EL PLA DIRECTOR AL CONSELL

EL PI CELEBRA QUE LA MODIFICACIÓ DE LA LLEI DE COMERÇ ENTRI EN VIGOR EL 2017 I RECLAMA EL PLA DIRECTOR AL CONSELL

El diputat d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Josep Melià, defensarà demà en el Ple del Parlament la Modificació de la Llei de Comerç; mentre que avui el conseller electe, Antoni Amengual, ha presentat una moció en el Ple del Consell de Mallorca per saber en quin punt es troba la redacció del Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials. 

12 de desembre de 2016

El Pi es mostra satisfet davant la imminent aprovació de la modificació de la Llei de Comerç que previsiblement s'aprovarà demà en el Ple del Parlament però també reclama celeritat en l'elaboració del Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials per part del Consell de Mallorca.

D’una banda, la formació presenta avui una moció en el Ple del Consell de Mallorca per tal de saber en quin punt es troba la redacció del Pla Sectorial que ja du un any de retard. I de l'altra, El Pi recordarà demà en el Parlament que la primera iniciativa que va presentar com a Grup Parlamentari ara fa més d’un any ja anava encaminada a la modificació de la Llei que demà es debat.

La defensa del petit i mitjà comerç forma part de l'esperit d’El Pi que, en veure el retard que duia la modificació de la Llei de Comerç, va presentar la seva pròpia proposta per tal que s'acceleràs el procés i es fes efectiva el proper 2017. Finalment, després d’arribar a una entesa amb el Govern Balear que ha permès que a través de la via d'urgència la Llei pugui entrar en vigor per l’any que ve, El Pi retirà la seva iniciativa i se sumà a la dels partits del pacte que recullen les principals reivindicacions de la formació.

La reducció a 10 dies d'obertura comercial els diumenges i festius pels establiments amb una superfície útil més gran dels 300 metres quadrats; el fet que els polígons industrials no es puguin incloure dins les zones de gran afluència turística; que quan s'hagin de donar llicències a nous centres comercials, els que en siguin els promotors hauran d'assumir-ne el cost que es pugui ocasionar sobre les infraestructures públiques… Són els grans trets de la reforma de la Llei que El Pi vol destacar com una gran victòria pel petit i mitjà comerç.

El retard es dóna ara en l'elaboració del Pla Director per part del Consell de Mallorca. Per aquest motiu, Antoni Amengual, demana avui a la consellera Mercedes Garrido si des que s'anuncià la primera reunió el passat 3 de novembre han avançat en algun aspecte.

Tanca