EL PI CONSELL DENUNCIA QUE L'EQUIP DE GOVERN VA GASTAR PROP DE 500.000 EUROS MÉS DELS PERMESOS PER LLEI DURANT EL 2018

EL PI CONSELL DENUNCIA QUE L'EQUIP DE GOVERN VA GASTAR PROP DE 500.000 EUROS MÉS DELS PERMESOS PER LLEI DURANT EL 2018

EL PI CONSELL DENUNCIA QUE L’EQUIP DE GOVERN VA GASTAR PROP DE 500.000 EUROS MÉS DELS PERMESOS PER LLEI DURANT EL 2018

La formació critica que s'ha incomplert la regla de despesa, que fa tres mesos que ho sabien i que no s'han pres les mesures corresponents

14 d'octubre de 2019

El Pi Consell denuncia que l'equip de govern va gastar 487.505,04 € més dels permesos per Llei durant el 2018. La formació critica que s'ha incomplert la regla de despesa i, segons ha explicat la portaveu d'El Pi Consell, Xisca Campins, «fa tres mesos que ho sabien i no s'han pres les mesures corresponents».

Campins apunta que «dimarts passat es va donar a conèixer que la Junta de Govern del 2 de juliol va aprovar la liquidació del pressupost i, des de llavors, encara no s'ha confeccionat el pla econòmic financer per regularitzar la situació, tal com determina la Llei d'estabilitat pressupostària». En aquest sentit, Campins deixa clar que «vam votar en contra i estam indignats amb la situació» que ha evidenciat que «l'equip de govern està incomplint la Llei».

La portaveu comenta que «el regidor d'El Pi Consell, Pau Seguí, va demanar al batle i regidor d'Hisenda en què s'havien gastat els doblers i per què no s'havia elaborat el pla d'estabilitat al qual obliga la Llei». «La nostra sorpresa», ha afegit, «és que no ens va contestar».

El Pi Consell es mostra preocupat per les conseqüències que es poden derivar tant de l'elevada despesa com de l'incompliment de l'equip de govern actual a l'hora de no confeccionar el pla; ja que comportarà que no es disposin de crèdits i, fins i tot, es pot efectuar la corresponent retenció d'aquests. Segons Campins, «estam a finals del 2019 i tots els ajusts per regularitzar-ho s'hauran de fer dins el 2020. Per tant, s'haurien d'incrementar ingressos mitjançant la modificació d'ordenances fiscals, el que suposa un increment d'impostos, taxes, preus públics, etc., o bé, disminuir la despesa i les inversions».

Tanca