EL PI CONSIDERA INJUSTOS ELS PRESSUPOSTS DE L'ESTAT I UNA PROVA DE MENYSPREU ALS CIUTADANS DE LES ILLES

EL PI CONSIDERA INJUSTOS ELS PRESSUPOSTS DE L'ESTAT I UNA PROVA DE MENYSPREU ALS CIUTADANS DE LES ILLES

EL PI CONSIDERA INJUSTOS ELS PRESSUPOSTS DE L’ESTAT I UNA PROVA DE MENYSPREU ALS CIUTADANS DE LES ILLES

Segons Jaume Font el Govern espanyol tracta els ciutadans de les illes com a persones alienes i els nega les mateixes oportunitats que als de la resta de l'Estat

4 d'abril de 2018

El Govern de l'Estat continua amb el maltractament econòmic cap a les Illes Balears amb la presentació d'uns pressuposts que mantenen el menyspreu i la manca de sensibilitat cap a les necessitats dels ciutadans de la comunitat.

Segons el portaveu del Grup Parlamentari d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Jaume Font, "el Govern espanyol ens torna tractar com a persones alienes, com si no tinguéssim necessitats com a la resta de l'Estat. És una qüestió que es repeteix any rere any. Som com la 'joia de la corona'. Agafen el que poden i no mostren cap sentiment cap a les nostres necessitats, que són moltes".

Per a El Pi no hi ha cap justificació que pugui explicar que la inversió mitjana de l'Estat a les illes sigui de 148 euros per habitant: 66 menys que la mitjana espanyola i 320 menys que el que rebrà Cantàbria per habitant. Una altra vegada les Balears són a la cua de les prioritats d'inversió de l'Estat.

Sobre la no inclusió del 75% del descompte aeri per als vols entre les illes i la Península, Font considera que "és un altre menyspreu cap a les illes que només podrà tenir solució si els diputats canaris fan servir els seus vots al Congrés dels Diputats. De seguir així haurem de convidar els diputats canaris Quevedo i Oramas a la pròxima Diada de les Illes i donar-los la Medalla d'Honor per aconseguir el que no poden els diputats illencs amb representació a Madrid".

Amb els Pressuposts que va presentar ahir el ministre Cristóbal Montoro, els ciutadans de Balears continuen un any més sense tenir les mateixes oportunitats que els de la resta de l'Estat. Font, al manco, espera que l'increment de la partida general d'Interior permeti augmentar les dotacions i mitjans dels cossos de seguretat de l'Estat a les Illes.

Per una altra banda, el portaveu d'El Pi al Consell de Mallorca, Antoni Pastor, ha anunciat la presentació urgent avui d'una moció al pròxim Ple de la institució demanant als diputats i senadors de les illes que votin en contra d'aquests pressuposts perquè els considera "un insult cap als ciutadans de les Balears".

Tanca