EL PI CONSIDERA PRECIPITADA I ARRISCADA LA PUJADA DE L'ECOTAXA

EL PI CONSIDERA PRECIPITADA I ARRISCADA LA PUJADA DE L'ECOTAXA

EL PI CONSIDERA PRECIPITADA I ARRISCADA LA PUJADA DE L’ECOTAXA

  • Jaume Font: “El Govern, una vegada més, ha cedit a les imposicions de Podemos i incrementarà un impost abans de consolidar-lo”

31 d’agost de 2017

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS considera absolutament precipitada la decisió anunciada pels partits del pacte de pujar, i fins i tot duplicar, l’import de l'impost turístic a partir de l'any que ve. Incrementar l'ecotaxa és una possibilitat que El Pi no descarta però no ara, quan l'impost encara no s’ha consolidat i quan era més necessari millorar el destí i el repartiment dels fons provinents de l'impost turístic.

Segons el portaveu del Grup Parlamentari d’El Pi, Jaume Font, "el Govern ha tornat a ser captiu dels seus socis i ha permès que Podemos li hagi impostat una pujada de l'ecotaxa precipitada i amb conseqüències que poden ser molt negatives a curt i mitjà termini".

El Pi lamenta que, una vegada més, l'única solució del Govern del Pacte sigui apujar impostos, jugant, aquesta vegada, amb la principal activitat econòmica de les Illes Balears.

Font ha assegurat que El Pi és partidari de l'impost turístic però "qualsevol canvi que es vulgui introduir s’ha de fer amb seny i una vegada que la seva aplicació estigui ben consolidada". També ha afegit que "l'executiu hauria de millorar primer el sistema de repartiment de la recaptació i, especialment, fer partícips als ajuntaments de les illes dels beneficis de l'ecotaxa i no ignorar els seus projectes com ha fet enguany".

El Pi considera que l'èxit de l'aplicació de l'ecotaxa es pot fer malbé amb decisions poc madurades com aquesta que, a més, també afectaran els residents de les illes que vulguin fer ús dels establiments turístics de la comunitat autònoma.

Tanca