EL PI CONSIDERA QUE LA COMPRA D'AIR EUROPA POT AGREUJAR LA MANCA DE CONNECTIVITAT DE BALEARS

EL PI CONSIDERA QUE LA COMPRA D'AIR EUROPA POT AGREUJAR LA MANCA DE CONNECTIVITAT DE BALEARS

EL PI CONSIDERA QUE LA COMPRA D’AIR EUROPA POT AGREUJAR LA MANCA DE CONNECTIVITAT DE BALEARS

La formació manifesta la seva preocupació per la pèrdua de competència i per les possibles conseqüències laborals i de negoci a les Illes Balears

4 de novembre de 2019

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS mostra la seva preocupació per la compra anunciada d'Air Europa per part d'IAG, grup empresarial propietari, entre d'altres, d'Iberia i British Airways. La formació considera vital garantir la connectivitat aèria de les Illes Balears. Per aquest motiu, expressa la seva inquietud davant les possibles conseqüències sobre les connexions aèries de les Balears amb la Península, especialment pel que fa a les Pitiüses i Menorca, i els trajectes interilles. El president d'El Pi, Jaume Font, subratlla que aquesta compra «pot agreujar, encara més, els problemes de connectivitat que ja pateix, malauradament, aquesta terra».

Per altra banda, El Pi alerta, també, dels possibles efectes sobre els preus dels bitllets d'avió. Aquesta concentració, que passarà a controlar el 72% dels passatgers del mercat de vols nacionals, implica una pèrdua de competència important i preocupant per als interessos dels ciutadans. «Als poders públics implicats els hi pertoca garantir que no es donin posicions de domini en el mercat i que es garanteixin, en tot moment, unes Illes connectades a preus assequibles i raonables», assegura Font.

El Pi destaca la importància de treballar ara perquè aquesta decisió empresarial no suposi una pèrdua de llocs de feina i de negoci a les Illes Balears. En aquest sentit, Jaume Font insta «les administracions competents a coordinar-se i ocupar-se de què les duplicitats que es puguin donar no es tradueixin en tota una sèrie d'acomiadaments».

La formació seguirà de prop aquest anunci que, recorden, ha de validar-se a la Comissió de Competència de la Unió Europea.

Tanca