EL PI CRITICA LA PASSIVITAT DEL GOVERN DAVANT LES DEFICIÈNCIES DEL CEIP MIQUEL DURAN I SAURINA D’INCA

EL PI CRITICA LA PASSIVITAT DEL GOVERN DAVANT LES DEFICIÈNCIES DEL CEIP MIQUEL DURAN I SAURINA D’INCA

EL PI CRITICA LA PASSIVITAT DEL GOVERN DAVANT LES DEFICIÈNCIES DEL CEIP MIQUEL DURAN I SAURINA D’INCA

Cada vegada que plou, l’escola d’Inca s’ompl de poals per recollir goteres. Les deficiències a aquest centre educatiu, i molts altres, són nombroses i posen en perill l’alumnat i els treballadors. La diputada del Pi Maria Antònia Sureda demanarà en el proper ple del Parlament al conseller Martí March si ja s’ha posat en marxa l’auditoria a les escoles públiques que ha de detectar i servir per corregir les deficiències a les infraestructures educatives.

El CEIP MIquel Duran i Saurina d’Inca es va construir a Inca perquè no hi havia places abastament. El centre va obrir les portes el 2008 sense estar acabat i les mancances i deficiències aviat es varen fer evidents. A dia d’avui no hi ha finestres als passadissos, no hi ha calefacció central, hi ha problemes amb els desaigües, nombroses goteres cada vegada que plou i, a més, al pati no hi ha xarxes i les pilotes surten fora del recinte.

El Pi critica que, tot i haver-se fet nombroses actuacions els darrers anys, el centre viu una situació de deixadesa i critica la manca d’actuació del Govern en una de les inciatives que haurien de ser prioritàries perquè es posa en perill la seguretat d’alumnes i treballadors.

La diputada del Pi, Maria Antònia Sureda, demanarà al conseller March, si ja s’ha posatn en marxa l’auditoria de les infraestructures educatives que ha d’analitzar, detectar i prioritzar les actuacions en els centres, i si es contempla una solució pel CEIP Miquel Duran d’Inca.

 

Pregunta a la presidenta

Jaume Font demanarà durant el proper ple del Parlament a la presidenta Francina Armengol si tots el partits que donen suport al pacte comparteixen els eixos principals de la política educativa. En aquest sentit, cal recordar les postures contradictòries que hi ha pel que fa a la Facultat de Medicina, al Decret de Llengües presentat pel conseller Martí March i també a la signatura del Pacte Educatiu per iniciativa d’Illes per un pacte que avui mateix ha escenificat l’entrega del document a l’Executiu pel seu trasllat a Consell Escolar.

 

El Pi Proposta per les Illes va estar present al Conservatori perquè en el seu moment fou el primer partit polític en adherir-se a un document que ha de servir de base per un gran pacte educatiu. En aquest sentit, el Pi confia que el consens s’amplii a totes les forces polítiques parlamentàries, estiguin o no en el pacte de governabiltiat, i se segueixin sumant esforços per arribar a un acord en Educació. “Cap llei neix forta i amb futur i sino sorgeix d’un ampli consens”, ha recordat el diputat, Josep Melià, present a l’acte del Conservatori.

Tanca