EL PI DE SANTANYÍ PROPOSA UN PAQUET DE MESURES PER ALLARGAR LA TEMPORADA TURÍSTICA AL MUNICIPI

EL PI DE SANTANYÍ PROPOSA UN PAQUET DE MESURES PER ALLARGAR LA TEMPORADA TURÍSTICA AL MUNICIPI

EL PI DE SANTANYÍ PROPOSA UN PAQUET DE MESURES PER ALLARGAR LA TEMPORADA TURÍSTICA AL MUNICIPI

El regidor del Pi-Proposta per les Illes a l’ajuntament de Santanyí, José Roig, defensarà en el ple d’aquest divendres un seguit de bonificacions per a les empreses que obrin els seus establiments fora de la temporada alta. L’objectiu de la proposta és reactivar l’economia del municipi durant tot l’any.

11 de febrer de 2016

“La temporada turística al nostre municipi és cada vegada més curta i l’activitat econòmica durant la resta de l’any experimenta un retrocés preocupant. Amb aquesta situació és molt complicat crear llocs de feina. S’han de prendre mesures”. I això és, precisament, el que proposa el regidor del Pi-Santanyí, José Roig: un paquet d’iniciatives dirigides a incentivar l’obertura de negocis durant els mesos de temporada baixa.

La moció que es debatrà aquest divendres en sessió plenària proposa tres acords concrets:

- Bonificar en un 50% el rebut de l’IAE als negocis oberts més de 225 dies a l’any.

- Bonificar el 100% de l’ocupació de la via pública de novembre a abril.

- Bonificar el 20% de l’ocupació de via pública de maig a octubre als negocis oberts més de 225 dies a l’any.

D’aquesta manera, segons Roig, s’intentaria revertir una situació que s’ha anat agreujant el darrers 10 anys: “Les zones turístiques de Santanyí queden desertes des de l’octubre al maig. De fet, durant els mesos de març i abril el nombre de negocis que tenen obert no arriba al 10%. Aquesta reducció de la temporada turística provoca la pèrdua de llocs de feina, tant en les empreses que tanquen en temporada baixa com en aquelles que de manera indirecta viuen del sector turístic”. A més, segons el regidor del Pi, “la imatge que es trasllada bona part de l’any és la d’un municipi sense vida ni activitat. És un peix que es mossega la coa: si no hi ha oferta, no venen turistes i si no venen turistes, no es creen llocs de feina. Cal trencar aquesta dinàmica i la primera passa l’ha de fer l’ajuntament prenguent mesures com les que proposam”.

Tanca