EL PI DE SÓLLER PROPOSA UN PAQUET DE MESURES PER RESOLDRE ELS PROBLEMES CIRCULATORIS DEL MUNICIPI

EL PI DE SÓLLER PROPOSA UN PAQUET DE MESURES PER RESOLDRE ELS PROBLEMES CIRCULATORIS DEL MUNICIPI

EL PI DE SÓLLER PROPOSA UN PAQUET DE MESURES PER RESOLDRE ELS PROBLEMES CIRCULATORIS DEL MUNICIPI

Davant les mesures que vol aplicar l’equip de govern municipal, que es limiten a tornar a canviar el sentit del trànsit, el regidor del Pi Jaume Bestard proposa alternatives a llarg termini: “habilitar aparcaments dissuasius a les entrades del poble i fer una nova regulació dels càrrega i descàrrega són algunes de les nostres principals propostes”.

14 de gener  2016 

“Sóller pateix un problema crònic en la regulació del trànsit i això no s’arregla canviant el sentit de la circulació cada 4 anys”. Aquesta és precisament la mesura que ha plantejat l’equip de govern municipal i que segons el regidor del Pi, Jaume Bestard, “no soluciona res”. Davant això, Bestard ha plantejat un paquet d’alternatives que podrien donar resposta a aquesta problemàtica de manera definitiva.

La principal proposta, en paraules de Bestard, “és habilitar aparcaments dissuasiu a les entrades del poble per intentar que els visitants no accedeixin al casc urbà amb els seus vehicles. El nostre principal objectiu ha de ser reduir el volum de trànsit de Sóller i facilitar i fer més còmode l’accés dels vianants”.

En aquest sentit, per millorar el problema d’aglomeracions al centre, també és necessari regular les zones de càrrega i descàrrega, senyalitzant espais adequats i horaris. Com ha explicat el regidor del Pi, “ara mateix l’entorn de l’Esglesia és utilitzat pels transportistes per aparcar-hi i la imatge que s’ofereix no és la millor. Cal conjugar la comoditat dels treballadors del transport amb la preservació del nostres valors arquitectònics que tants de turistes atreuen”. El mateix succeeix amb els cotxes de la policia local: “se’ls ha de cercar una zona d’aparcament senyalitzada”.

Amb totes aquestes iniciatives Bestard confia que “es pugui minimitzar un dels grans maldecaps dels sollerics: la saturació de cotxes i el caos circulatori que patim legislatura rere legislatura”.

Tanca