EL PI DEFENSA LA FACULTAT DE MEDICINA PERQUÈ SUPOSARÀ “UN ESTALVI DE DOBLERS I MILLORES EN INNOVACIÓ SANITÀRIA”

EL PI DEFENSA LA FACULTAT DE MEDICINA PERQUÈ SUPOSARÀ “UN ESTALVI DE DOBLERS I MILLORES EN INNOVACIÓ SANITÀRIA”

EL PI DEFENSA LA FACULTAT DE MEDICINA PERQUÈ SUPOSARÀ “UN ESTALVI DE DOBLERS I MILLORES EN INNOVACIÓ SANITÀRIA”

El portaveu d'El Pi-Proposta per les Illes, Jaume Font, ha defensat la posada en marxa dels estudis perquè “volem ser igual que els altres” i ha criticat que un alt càrrec de Podemos es beneficiï del 22% del pressupost en investigació de Balears amb un conveni caducat.

22 de març 2015

“A l’espai només hi arribarem des de la investigació, des de la innovació, amb Podemos els meu néts no arribaran ni a la Plaça de Cort”, així ha començat la intervenció Jaume Font durant el debat de la moció de la Facultat de Medicina presentada per Podemos.

El portaveu d'El Pi ha reclamat una “visió estratègica, no de curt termini”. Jaume Font ha remarcat que “els polítics ens hem equivocat, perquè deim cada dia que no tenim un model productiu com toca, no volem viure només del turisme… però a l’hora de fer el model no estam a l’alçada. Tots diuen que el PIB creixerà però a costa de què? El model no és per vostès, és pels nins que avui tenen 5 anys. El nostre temps ha passat, es tracta que ells passin el seu”.

En resposta a l’argument que els doblers de la Facultat podrien destinar-se a una altra necessitat ha demanat: “saben que hospital que té una Facultat de Medicina funciona millor, això vol dir, estalvi de doblers. Saben que una Facultat de Medicina fa que s’avancin més coses? Això vol dir menys patiment. Perquè aquí parlen de sofriment però no l’han patit”. El diputat d'El Pi ha reclamat a més tenir el mateix “que tenen a altres autonomies”, perquè “volem ser tots iguals”.

Jaume Font ha aprofitat la seva intervenció per retreure al partit dels cercles el fet que el seu Secretari de d’Acció Institucional, Daniel Bachiller, acapari el 22% de la investigació de Balears amb un conveni amb la CAIB caducat. “Quina és la producció d’aquest 22%? Quina és aquesta hipocresia per part del seu partit?”.

Abans d’acabar la seva intervenció, Jaume Font, ha recordat que “molta gent podria estar investigant per l’IDISPA” però han d’anar a fer feina a a altres indrets. “Podríem tenir equips humans fque de veritat donassin passes importants”, ha afegit. El Pi ha votat en contra de tots els punts de la moció que finalment no s’ha aprovat.

Tanca