EL PI DEFENSARÀ DIMARTS LA LLEI DEL COMERÇ FRUIT DEL CONSENS AMB EL SECTOR I ELS GRUPS PARLAMENTARIS

EL PI DEFENSARÀ DIMARTS LA LLEI DEL COMERÇ FRUIT DEL CONSENS AMB EL SECTOR I ELS GRUPS PARLAMENTARIS

EL PI DEFENSARÀ DIMARTS LA LLEI DEL COMERÇ FRUIT DEL CONSENS AMB EL SECTOR I ELS GRUPS PARLAMENTARIS

La modificació de la Llei suposarà la reducció de 16 a 10 dies d’obertura comercial de diumenges i festius anuals per a comerços amb més de 300 metres quadrats, entre d'altres canvis significatius. El Pi recorda que una de les primeres iniciatives que la formació va presentar en el Parlament i es va aprovar fou una Proposició No de Llei que ja anava en aquest sentit.  

13 de novembre de 2016

La reducció a 10 dies d'obertura comercial els diumenges i festius pels establiments amb una superfície útil més gran dels 300 metres quadrats; el fet que els polígons industrials no es puguin incloure dins les zones de gran afluència turística; que quan s'hagin de donar llicències a nous centres comercials, els que en siguin els promotors hauran d'assumir-ne el cost que es pugui ocasionar sobre les infraestructures públiques…

Són només alguns dels punts que es modificaran de la Llei de Comerç si el proper dimarts segueix el tràmit parlamentari i s'aprova el debat de presa en consideració.

Els grups parlamentaris PSIB-PSOE, Podem, Més per Mallorca, Més per Menorca i El Pi defensaran la modificació de la Llei, que es tramita per via d'urgència per tal que entri en vigor de cara al 2017.

El Pi celebra el consens de tots els Grups per dur endavant un canvi que el sector reclama en la Llei. La formació recorda que la lluita i defensa per el petit i mitjà comerç és un dels seus pilars ideològics com va quedar plasmat en els compromisos davant notari que El Pi va adquirir durant la campanya electoral de les eleccions municipals de 2015.

A més, la primera iniciativa que El Pi defensà en el Parlament Balear durant la present legislatura ja va ser una Proposició No de Llei per tal d’instar al Govern a fer aquest canvi. “Hi ha d'haver un equilibri entre el petit i mitjà comerç i les grans superfícies, i fins ara només les segones se sentien reforçades. Apostam perquè els comerços de proximitat, els comerços que donen vida i vertebren els nostres pobles i ciutats tenguin un paper rellevant”, explica el diputat Josep Melià.

Tanca