EL PI DEMANA AL CONSELL DE MALLORCA QUE ES CONCERTI EL SERVEI D'ACOLLIDA DE MENORS PER AL PRIMER TRIMESTRE DE 2018

EL PI DEMANA AL CONSELL DE MALLORCA QUE ES CONCERTI EL SERVEI D'ACOLLIDA DE MENORS PER AL PRIMER TRIMESTRE DE 2018

EL PI DEMANA AL CONSELL DE MALLORCA QUE ES CONCERTI EL SERVEI D’ACOLLIDA DE MENORS PER AL PRIMER TRIMESTRE DE 2018

  • Amb aquesta iniciativa es pretén que les entitats del tercer sector que tenen cura del menor tenguin una garantia de poder realitzar el seu servei amb tranquil·litat

18 d’abril de 2017

El grup d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES al Consell de Mallorca presenta una iniciativa per instar a la institució a establir una nova relació entre les entitats que presten el servei d'acolliment de menors i la pròpia institució.

En aquest sentit, la formació pretén donar un impuls cap a la concertació del servei que ara mateix es troba aturat per manca d’iniciativa de l’IMAS. Les mateixes associacions han manifestat la necessitat d'assolir aquesta fita ja que són ells els que gestionen la majoria de places.

Així mateix, des d’El Pi, es considera que el fet de voler redactar un nou reglament de centres abans de concertar el servei respon a la manca de voluntat política de l’IMAS alhora d'assolir un acord ja que es tracta d’un reglament de centres totalment vigent pel que fa a ràtios, personal i espais entre d'altres.

“Es tracta de donar una seguretat i millor servei als menors i d’aquesta manera es podria assolir. No entenem que sigui tan complicat arribar a la concertació si el Govern de les Illes Balears fa passes decidides en aquest sentit”, ha explicat la consellera electa, Xisca Mora.

Cal recordar que al llarg d’aquesta legislatura les entitats del tercer sector s’han vist en una situació d'inseguretat jurídica arrel de no poder renovar les concessions, fet que va provocar un llarg període d'indefensió davant qualsevol eventualitat que s'hagués pogut produir.

Tanca