EL PI DEMANA AL GOVERN INSPECCIONS FISCALS PER EVITAR QUE LES GRANS FORTUNES NO CONTRIBUEIXIN COM ELS ALTRES

EL PI DEMANA AL GOVERN INSPECCIONS FISCALS PER EVITAR QUE LES GRANS FORTUNES NO CONTRIBUEIXIN COM ELS ALTRES

EL PI DEMANA AL GOVERN INSPECCIONS FISCALS PER EVITAR QUE LES GRANS FORTUNES NO CONTRIBUEIXIN COM ELS ALTRES

El grup parlamentari ha registrat una Proposició No de Llei a la Comissió d’Hisenda i Pressuposts instant també al Govern de l’Estat a impulsar una política internacional per acabar amb els paradisos fiscals que hi ha arreu del món.

11 d’abril 2016

El Pi registra una Proposició No de Llei per instar al Govern de l’Estat a impulsar una política internacional per acabar amb els paradissos fiscals i per dur a terme les inspeccions fiscals i mesures corresponents per evitar que les grans fortunes no contribueixin tributàriament com ho fan la resta de ciutadans i empreses.

Des que el diumenge 3 d’abril es coneguerem els nomenats com Papers de Panamà que afecten el despatx d’advocats Mossack Fonseca, no han deixat de sortir noms de nombroses personalitats que apareixen vinculades i implicades a la creació d’empreses ‘offshore’ a paradisos fiscals pressumptament per evadir imposts. Segons El Pi que una empresa panamenya registri desenes de milers de societats des de fa quatre dècades, facilitant l’ocultació de patrimoni de persones, clubs i empreses amb poder, reflexa els dos móns que ens separen. Un és per la majoria, pels ciutadans de peu que vigilen cada un dels seus moviments econòmics i paguen els imposts que els pertoca i l’altre per uns pocs protegits per un sistema pactat.

El Pi registra la seva Proposició No de Llei vista l’alarma social creada pels nomenats ‘Papers de Panamà’ que mostra el funcionament de dues economies; vist que existeix un sistema que permet convertir la democràcia en un engany; vist també que els Estats més desenvolupats del món tenen mecanismes a l'abast per acabar amb paradisos fiscals sempre que hi hagi voluntat de veritat per avançar cap aquest objectiu i tenint en compte que a la llista del conegut despatx d’advocats panameny també s’inclouen alguns residents a Espanya i també a Balears.

 

Fotografia: BBC.

Tanca