El PI DEMANA EL CESSAMENT DE LA DIRECTORA INSULAR D’IGUALTAT, NINA PARRÓN I DEL CAP DE COMUNICACIÓ, EDUARDO ZÚÑIGA

El PI DEMANA EL CESSAMENT DE LA DIRECTORA INSULAR D’IGUALTAT, NINA PARRÓN I DEL CAP DE COMUNICACIÓ, EDUARDO ZÚÑIGA

El PI DEMANA EL CESSAMENT DE LA DIRECTORA INSULAR D’IGUALTAT, NINA PARRÓN I DEL CAP DE COMUNICACIÓ, EDUARDO ZÚÑIGA

Al plenari del Consell de Mallorca celebrat ahir, El Pi demanà responsabilitats polítiques als dos membres del Govern del Consell responsables de fer un ús fraudulent de les xarxes socials de la institució.

11 de març del 2016

Al Ple de març del Consell de Mallorca El Pi presentà una moció demanant el cessament de la Directora Insular d’Igualtat i del Cap de Comunicació pel mal ús fet i denunciat amb anterioritat pel partit. Durant la seva intervenció, el Conseller electe, Antoni Amengual ha recordat que “les xarxes socials s’han convertit també en una eina fonamental per a les institucions públiques, per fer arribar a la ciutadania les actuacions que es duen a terme. És una eina ràpida i precisa per arribar a tothom, en aquest sentit des d’El Pi - Proposta per les Illes Balears consideram que és necessari el seu ús i foment, sobretot a una institució com és la nostra, el Consell Insular de Mallorca, que pareix que no interessa a la societat mallorquina”.

I ha afegit “no hauria de ser necessari, però per lo vist si que ho és, recordar que mai s’han de travessar les línies vermelles que separen el que és  la institució i son els partits polítics. El que és l’activitat de promoció i opinió d’una formació política i el que son les activitats merament institucionals. Les xarxes socials de la institució no poden ser utilitzades per fins partidistes per part dels membres d’aquest Govern, ni de cap govern”.

Fa dies des d’El Pi denunciàrem l’ús partidista per part de la Directora Insular d’Igualtat d’un perfil o pàgina de Facebook a nom de la Direcció Insular que encapçala, en el que versava diverses opinions i consignes propagandístiques de la seva formació política, PODEMOS, entre actes i informació pròpia de la institució que representava. A les poques hores de la denúncia la pàgina o perfil desapareixia de les xarxes. Uns dies després la Directora Insular Sra. Parron ens fa arribar una carta molt amable on donà una versió dels fets, que pretenia excusar la seva actuació, demanant disculpes a la ciutadania. Està bé rectificar però també s’han de prendre mesures i exigir responsabilitats. En el cas que tractam no hi havia un únic post de propaganda de la formació PODEMOS, eren diferents i diversos des del mes de juliol de 2015, fins el mes de gener de 2016.

Donant per bona la veracitat de la versió “oficial”, que ha donat la Directora Insular, val a dir que els controls de la institució també han fallat, vol dir que els diferents Directors Insulars obren perfils i/o pàgines al Facebook sense cap control des del Departament de Comunicació? Què fa el Cap de Comunicació del Consell al respecte? Coneixia la “nova” pàgina i no hi posà remei? Estem també davant una clara mostra de deixadesa de les funcions per part del responsable que per acció o per omissió deixa passar “l’errada” en qüestió i que cap explicació ha donat al respecte.

Tanca