EL PI DEMANA LA RECUPERACIÓ DEL 'JOCH DELS MINISTRILS' COM A SÍMBOL DE GRANDESA CULTURAL DE MALLORCA

EL PI DEMANA LA RECUPERACIÓ DEL 'JOCH DELS MINISTRILS' COM A SÍMBOL DE GRANDESA CULTURAL DE MALLORCA

EL PI DEMANA LA RECUPERACIÓ DEL ‘JOCH DELS MINISTRILS’ COM A SÍMBOL DE GRANDESA CULTURAL DE MALLORCA

Des d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES al Consell de Mallorca, entenem que s’ha de treballar per aconseguir que la cultura com a element vertebrador de la societat no es perdi.

3 de juny de 2016

Durant la passada legislatura, en època de crisi econòmica i de voluntat, els valors culturals patiren unes injustes retallades que afectaren al 'Joch dels Ministrils' entre d'altres figures culturals.

Antoni Amengual, ha apuntat que “des d’El Pi consideram que el Consell Insular de Mallorca ha de vetllar perquè la societat actual senti la cultura mallorquina com a l'element identificador i vertebrador de la nostra identitat com a poble”.

Amengual, que presideix la Comissió Especial per a la Diada de Mallorca, ha explicat que “al llarg de les reunions que hem mantingut amb diferents personalitats, s’ha posat de manifest la necessitat de que la institució ajudi a conèixer quins són els nostres valors, les nostres tradicions, la nostra història, etc. Per això, s’ha manifestat una certa enyorança envers al treball i referència del 'Joch dels Ministrils' que tenia aquest caràcter divulgatiu dels nostres valors i tradicions”.

Per això, des d’El Pi es demanarà a la institució insular que es comprometi a recuperar com a símbol de prestigi tradicional i cultural la figura dels Ministrils de la institució d’una manera que sigui viable i que perduri al llarg del temps. Així mateix, instam a que des del Departament de Cultura es facin les passes adients per a la declaració d’aquesta important figura 'Patrimoni Cultural Immaterial', alhora que es facin les actuacions adients perquè els Ministrils serveixin d'instrument de transmissió de la nostra història arreu de l'illa. 

Tanca