EL PI DEMANA MESURES ECONÒMIQUES EFECTIVES PER A LA RECUPERACIÓ DE LA CLASSE MITJA

EL PI DEMANA MESURES ECONÒMIQUES EFECTIVES PER A LA RECUPERACIÓ DE LA CLASSE MITJA

EL PI DEMANA MESURES ECONÒMIQUES EFECTIVES PER A LA RECUPERACIÓ DE LA CLASSE MITJA

Els Pressuposts de 2016 aprovaren un augment generalitzat dels imposts i permetien continuar amb el tram autonòmic d’IRPF dels més alts de l’Estat per a les classes mitges. Balears és la Comunitat espanyola amb les rendes més polaritzades, amb menys classe mitja. Per aquest motiu, el Portaveu del Grup Parlamentari, Jaume Font, demanarà a la Presidenta Armengol en el Plenari de demà quines mesures es prendran des del Govern.

6 de juny de 2016

Segons una enquesta de l'Institut Nacional d’Estadística, Balears és la Comunitat Autònoma amb menys classe mitjana de tot l’Estat amb un 54% de les rentes mitges mentre un 20,6% són baixes i un 25% són altes. El Pi veu com cada vegada tenim una societat més polaritzada, amb més rics i amb més pobres i amb menys classe mitjana. Per aquest motiu, el Portaveu d'El Pi al Parlament demanarà demà a la Presidenta Armengol quines mesures concretes s’han posat en marxa per a la recuperació econòmica de la classe mitjana balear.

Jaume Font recordarà el que sí ha fet el Govern del Pacte amb els Pressuposts de 2016 com pujar els Imposts de Successions, de Patrimoni i els trams d’IRPF al que consideren són les rendes més altes. A més, cal recordar que el tram autonòmic per a les rendes mitges ja és un dels més alt de l'Estat.

El Portaveu d'El Pi parlarà de la necessitat de baixar la pressió fiscal; ja que Espanya és el quart país del món que exigeix més esforç als seus treballadors, els quals destinen fins un 52% del seu sou a pagar imposts.

A més, tot i que els partits del Pacte es refereixin als sous alts per augmentar les taxes, la realitat és que cada vegada més gent renuncia a la seva herència perquè no la pot assumir.

Tanca