EL PI DEMANA TORNAR A L’ANTERIOR SISTEMA DE BAREMACIÓ I MÈRITS DEL PERSONAL DOCENT INTERI

EL PI DEMANA TORNAR A L’ANTERIOR SISTEMA DE BAREMACIÓ I MÈRITS DEL PERSONAL DOCENT INTERI

EL PI DEMANA TORNAR A L’ANTERIOR SISTEMA DE BAREMACIÓ I MÈRITS DEL PERSONAL DOCENT INTERI

La formació ha registrat una Proposició No de Llei que vol recuperar la normalitat d’aquest sector després de la “injustícia” i “desigualtat” generada arrel dels canvis que va fer el Govern de l'anterior legislatura. El Pi proposa, entre d’altres, el retorn a una llista única amb una única puntuació que, a més de la nota de l'expedient, també tengui en compte l'antiguitat a les llistes. “El fet que gairebé el 40% de la plantilla sigui de personal interí és un dels majors fracassos del sistema educatiu”.

14 de setembre de 2016

“Dins la docència, tots els sectors han de ser igualment tractats i tenguts en compte en les polítiques de la Conselleria d’Educació”, amb aquestes paraules es referia la diputada Maria Antònia Sureda als motius pels quals El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES ha registrat avui una iniciativa a debatre en Comissió d’Educació.

“Els docents interins han vist minvats els seus drets degut als canvis que han sofert les borses d'aspirants a un lloc de feina en els darrers anys. Volem millorar la situació del col·lectiu dels interins”, ha afegit la diputada en roda de premsa, qui ha comparegut acompanyada del Portaveu del grup parlamentari. Jaume Font s’ha referit als actuals 12.000 docents interins perquè amb l'actual sistema “s’ha perdut la capacitat de posar la persona millor qualificada al lloc de feina més idoni”. Font ha recordat que prop del 40% de la plantilla docent és personal interí, “aquest és un dels grans fracassos del nostre sistema educatiu”, ha afegit.

Maria Antònia Sureda ha qualificat d'inacceptable que, per exemple, només es compti la nota d'expedient i no una combinació de la nota amb l'antiguitat a la llista”. Així mateix, El Pi considera que s’han de tenir en compte els mèrits que cada docent pugui obtenir a través de cursos de formació oficials malgrat no hagin fet trenta dies de feina a l'escola pública. “També és un greuge comparatiu que volem aturar l'assignació de places per cossos educatius. Demanam que s’estableixi un nou sistema d'assignació de places en forma de llista única i puntuació única”.

Tanca