EL PI DEMANA UN PLA DE PREVENCIÓ PER EVITAR LA SATURACIÓ D’URGÈNCIES DE CAN MISSES

EL PI DEMANA UN PLA DE PREVENCIÓ PER EVITAR LA SATURACIÓ D’URGÈNCIES DE CAN MISSES

EL PI DEMANA UN PLA DE PREVENCIÓ PER EVITAR LA SATURACIÓ D’URGÈNCIES DE CAN MISSES

La diputada, Maria Antònia Sureda, preguntarà demà en el Ple del Parlament a la Consellera de Salut, Patricia Gómez, si es pensa actuar per evitar les puntes assistencials que se segueixen produint cada hivern i estiu a l’Hospital, quan s’acaba de complir un any de la seva posada en marxa.

21 de març 2016

Dia 9 de març de 2015 es va efectuar el trasllat dels pacients de l’antic hospital Can Misses d’Eivissa al nou hospital Can Misses, una nova instal·lació que havia de millorar l’atenció als pacients i acabar amb les esperes als passadissos per manca de llits i amb la saturació del servei d’Urgències.

Tot i això, al nou hospital també s’hi han traslladat els vells problemes. Per aquest motiu, El Pi demanarà a la Consellera de Salut, Patricia Gómez, si s’ha pensat fer un pla de prevenció per evitar les saturacions i si existeix un conveni de derivació a les clíniques privades perquè, en cas d’esgotar els recursos de la sanitat pública, es puguin traslladar els pacients i es deixin de donar casos d’esperes de més de 48 hores a un passadís.

La diputada Maria Antònia Sureda recordarà durant el Ple del Parlament que cada hivern i cada estiu es produeixen puntes similars tot i l’estrena de la nova infraestructura sanitària. Hi ha pacients als passadissos perquè no hi ha lloc a les habitacions on sí podrien estar ben atesos. El darrer cas succeí ara fa 10 dies.

 

Fotografia: Diario de Ibiza.

Tanca