EL PI DEMANARÀ EXPLICACIONS EN EL PLE DEL CIM SOBRE LA CONTRACTACIÓ DE L'EXCONSELLERA RUTH MATEU A L'IMAS

EL PI DEMANARÀ EXPLICACIONS EN EL PLE DEL CIM SOBRE LA CONTRACTACIÓ DE L'EXCONSELLERA RUTH MATEU A L'IMAS

EL PI DEMANARÀ EXPLICACIONS EN EL PLE DEL CIM SOBRE LA CONTRACTACIÓ DE L’EXCONSELLERA RUTH MATEU A L’IMAS

  • Els consellers d’El PI insistiran també en la necessitat d’un impost per als cotxes de lloguer que arriben a Mallorca

26 de juliol de 2017

El grup d'El PI al Consell de Mallorca demanarà demà, al Ple de la institució, explicacions a l'equip de govern per la contractació a l'IMAS de la que va ser consellera de Cultura, Ruth Mateu. L'exconsellera del Govern va començar a fer feina a l'IMAS un mes després de la seva sortida de l'executiu balear per la crisi dels contractes al cap de campanya de MÉS.

El grup de consellers d'El PI vol conèixer els detalls d'aquesta contractació, especialment després d'assabentar-se que el Consell de Mallorca també ha contractat com a assessor Miquel Gallardo, cessat també pels contractes de MÉS. En aquest sentit, es demanarà al Govern si es pensa continuar "col·locant" més afectats per la crisi de MÉS.

En el Ple de demà, El PI presentarà també una iniciativa per tal que el Consell de Mallorca exigeixi al Govern de les Illes Balears la implantació d'un impost de circulació "temporal" per als vehicles de particulars i de lloguer que arriben a Mallorca en vaixell. Aquesta proposta ja ha estat aprovada pel Ple del Consell, a proposta sempre del grup de consellers d'El Pi, en dues ocasions, el 2016 i 2017, sense que l’equip de govern de la institució insular hagi fet res al respecte.

El PI, a més, presentarà una altra moció que insta al Consell al tancament immediat de la planta de compostatge d'Ariany després de constatar els tècnics de la institució insular que aquesta instal·lació està operant sense cap llicència d'activitats i funcionament des de l'any 2012, any a partir del qual era obligada l'obtenció d'aquesta autorització. També s’ha constatat que s’han fet obres il·legals en aquesta instal·lació, ja que no disposaven de llicència municipal.

Finalment, a petició de les entitats ciutadanes de Palma, s'ha demanat que les obres de la via connectora de Palma habilitin corredors verds i bulevards al Camí Vell de Sineu i a la carretera Vella de Manacor per tal que els veïns de Son Ferriol i del Rafal - es Vivero i Son Güells puguin accedir sense perill, a peu o en bicicleta, a l'hospital de Son Llàtzer.

Tanca